1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muheysini'den Direniş Komutanlarına Çağrı (VİDEO)
Muheysini'den Direniş Komutanlarına Çağrı (VİDEO)

Muheysini'den Direniş Komutanlarına Çağrı (VİDEO)

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye geçerek Fetih Ordusu bileşeni Nusret Cephesi bünyesinde direnişe katılan Abdullah el-Muheysini, Türkmen Dağı'nın düşmesinin ardından Suriye'de savaşçılara seslenen bir video yayınladı.

23 Kasım 2015 Pazartesi 17:49A+A-

Türkmen Dağı'na bakan Cebel-i Ekrad'da (Kürt Dağı) kaydedilen videoda direniş komutanlarına seslenen Nusret Cephesi liderlerinden Muheysini, "Tüm Müslümanlara, Muhacir ve Ensar'a sesleniyorum. Bunlar Sahilin ağaçlarıdır, onların üzerine yüzlerce ve binlerce sadık şehitlerin kanı akmıştır. O şehitler Allah'a verdikleri sözlerinde sadık oldular ve onlardan bazıları kendi görevini tamamladı, bazıları da bunu bekliyorlar. Ey Müslümanlar! Halep'te size seslendik, siz orada Rafızi İran'a, Nusayrilere ve komünist Ruslara ders verdiniz. Halep'in güneyinde onlara iyi bir ders verdiniz ve son beş günde orada yüzü aşkın İran askeri öldürüldü ve aralarında üst düzey generallerin de bulunduğu pek çok kişi esir alındı." ifadelerini kullandı.

"Ey Müslümanlar! Bugün Türkmen Dağı'na koşun. Burada Rafizilere ve Allah düşmanlarına Ehl-i Sünnet'in kim olduğunu gösterin. Sahil ehli ve Türkmen dağlarına müjdeler olsun Artık bugün Mücahitlerin yardımlarının ilki buraya ulaşmıştır. Ey Ordu komutanları! Yardımlarınızı gönderin. Ey Cund'ul Aksa kahramanları kardeşleriniz sizi burada bekliyor Ey Nusret Cephesi'nin ve Ahrar'uş Şam'ın kahramanları, Ey Fetih Ordusu ve dışındaki kahramanlar! Kardeşleriniz sizi burada bekliyor.Haydi Türkmen Dağı'na koşun. Ey mücahitler bilin ki bu gün yerinde oturmak büyük bir günahtır." sözleriyle Suriye'de bulunan direnişçilerden Türkmen Dağı'na yardım gönderilmesini talep eden Abdullah el-Muheysini'nin bölgede bulunan Fetih Ordusu gruplarıyla da özel görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

"Ey Ümmetin gençleri! Siz ne bekliyorsunuz? Şam toprakları da Irak toprakları gibi işgal edilsin diye mi bekliyorsunuz? İran ve Rusya sizinle bizim aramızda savaş meydanı var unutmayın Allah nurunu tamamlayacak." sözleriyle konuşmasını bitiren Abdullah el-Muheysini'nin çağrısı sosyal medyada pek çok hesap tarafından paylaşıldı.

Kaynak : Timeturk

HABERE YORUM KAT