1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaysini: “Şehid Olmadım Ama O Günü Sabırsızlıkla Bekliyorum”
Muhaysini: “Şehid Olmadım Ama O Günü Sabırsızlıkla Bekliyorum”

Muhaysini: “Şehid Olmadım Ama O Günü Sabırsızlıkla Bekliyorum”

Şeyh Abdullah Muhaysini’nin şehid olduğu ya da yaralandığı iddiaları sosyal medyada Beşşar Esed yanlısı sayfalar tarafından haber olarak veriliyor. Muhaysini ise iddiaları yalanladı.

28 Haziran 2016 Salı 12:04A+A-

Küresel Analiz’de yer alan habere göre, Şeyh Abdullah Muhaysini telegram hesabından 7 dakikalık bir ses kaydı yayımlayarak şehid olduğuna ya da yaranladığına dair ortaya atılan iddiaları yalanladı.

“Şehid Olmayı Sabırsızlıkla Bekliyorum”

Muhaysini yayımladığı ses kaydında şöyle konuşuyor:

“Rusya ve Esed medyasının yayınladığı ‘Muhaysini Öldü’ haberleri asılsızdır. Ribat noktamızın yakınlarında bulunan araçlarımızdan birine Drone (İHA) tarafından saldırı gerçekleştirildi. Ancak bize bir şey olmadı. Bu mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerinde şehid düşmek en çok arzuladığımız şeydir. Düşman medya da şunu iyi bilsin ki ‘Abdullah Muhaysini Şehid Oldu’ haberinin gerçekten yapılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.”.

“Hedefleri Mücahidlerin Morallerini Bozmak”

Muhaysini bu tür haberlerin mücahidlerin morallerinin bozulması için Esed medyası tarafından bilinçli olarak verildiğini belirtti. Güney Halep’te özellikle Hizbullah isimli örgüt militanlarının ağır darbe aldığını, onlara moral olması için sahte haber peşine düştüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT