1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaysini: “Rusların Şevki Kırıldı”
Muhaysini: “Rusların Şevki Kırıldı”

Muhaysini: “Rusların Şevki Kırıldı”

Suriye cihadının önde gelen isimlerinden Şeyh Abdullah Muhaysini’nin “Rusların Şevki Kırıldı” başlıklı yeni bir konuşması yayınlandı.

10 Ekim 2015 Cumartesi 15:12A+A-

el-Kavi, en-Nasir, el-Metin olan Allah’a hamdolsun. Allah’a hamdolsun. el-Aziz, el-Cebbar ve el-Kerim olan Allah’a hamdolsun. Allah’a hamdolsun. Salatu selâm Allah’ın Rasûlü ve güvenilir olan Nebi’ye olsun.

Sonrasında… Müjdeler olsun Şam ehli! Müjdeler olsun Şam ehli! Bugün meydana gelen Şam’ın büyük melhamelerinden (destan, savaş) tarihin altın harflerle yazacağı, tarihî bir melhameden dolayı müjdeler olsun. Müjdeler olsun Şam ehli! Sovyet Ruslar, yanlarındaki Komünistler ve Rusların paralı askeri Nusayriler Şam’a atlılarıyla ve yayalarıyla geldiler. Şam topraklarına girişlerini ilan ettikleri ilk gündü ki Allah (s.v.t) Ebu Zuhur Havaalanı’nda ağır bir yenilgi görmelerini diledi. İkinci bir günde ise bugünde Hama’nın dağına ve ovasına, direnişin ve kahramanlığın sembolü, izzetli Hama’nın toprağına şiddetli ve şaşırtıcı bir yürüyüşe başlıyorlardı. Allah onlara öncekinden daha şiddetli ve öncekine benzer bir ağır yenilgi gösterdi.

Kuvvet ve izzet; Allah’ın, Rasûlü’nün ve Müminlerindir. Ey Şam ehli! Ruslar geldiler ve sizi korkutmak istediler. Şam semalarında iki haftadan fazla Şam’ın çocuklarını, kadınlarını, erkeklerini; Şam ehlinin merkez ve toplu yerlerini bombalayarak zaman geçirdiler. Böylelikle insanların kalbine korku salacaklardı. Tâ ki kaçışı olmayan şu gün geldi. Pek çok yönden onlarca tankla saldırdılar. Hama toprağını, ovasıyla birlikte ele geçirmek istediler. Akıtılan temiz kanın boşa gitmeyeceğini unuttular.

Bu kanlar kıyamet gününe kadar Allah’ın izniyle boyunlarınızda lânet olarak kalacaktır. Bunun üzerine Hama’nın kahramanları, o korkusuz adamlar Ruslara karşı koydular. Sadık kalplerle, Allah’tan başkasının rızasını istemeyen bir silahla karşı koydular. Onların 17’den fazla tankını ve diğer araçlarını imha ettiler. Gerçekten tarihin bu karanlık Rus rejiminin tarihi hakkında ilk saldırılarıyla ilgili yazdığı korkunç bir katliamdı. Yarın ise yakın bir zamanda benzeri olacaktır.

Ey Ruslar!

Siz bugün ancak savaşın başlangıcını gördünüz. Sizler Fetih Ordusu veya bir grupla değil Allah’ın izniyle Şam’ın tüm grupları ile karşı karşıya gelme durumundasınız. Şam’ın Mücahitleriyle, devrimcileriyle, erkekleriyle, kadınlarıyla, çocuklarıyla, yaşlılarıyla, gençleriyle yüzleşeceksiniz. Ey Ruslar! Kendinizi Allah’tan başkası için eğilmeyen bir halkla kaybedeceğiniz bir yüzleşmeye soktunuz. el-Kavi ve el Cebbar olan Allah’tan başkasına boyun eğmeyi bilmeyen bir halkla yüzleşmeye…

Ey Hama’nın kahramanları!

Ey korkusuz adamlar! Size teşekkür, selâm ve duamızı iletiyoruz. Allah atışlarınızı isabetli, ayaklarınızı sabit kılsın. Bugün ortaya koyduğunuz amelleri kıyamet gününde iyiliklerinizin terazisine koysun. Allah’ım! Mücahitlerin bugünkü cihadlarını kabul et. Sabredenlerin sabrını, nöbet, ribat bekleyenlerin nöbetini, yaralıların yaralarını kabul et. Şehitlerin derecesini illiyyin’de yükselt ey âlemlerin Rabbi! Dualarımızın sonu âlemlerin Rabbi Allah’a hamd etmektir.

Şeyh Abdullah Muhaysini

Kaynak: Küresel Analiz, Islah Haber

HABERE YORUM KAT