1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhammed Salih Gazze’ye Dönmek İstiyor!
Muhammed Salih Gazze’ye Dönmek İstiyor!

Muhammed Salih Gazze’ye Dönmek İstiyor!

Muhammed Salih Ebu Haddaf’ın Gazze’den İstanbul’a uzanan acılı hikâyesi sıradan bir turistik seyahat haber değil.

21 Kasım 2014 Cuma 21:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhammed Salih Ebu Haddaf 9 Temmuz’dan bu yana tedavi için getirildiği İstanbul’da. İsrail ordusu tarafından girişilen ağır saldırılar sırasında ağır bir biçimde yaralananlardan biri de Muhammed Salih’ti. TİKA, Uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimde bulunup tedavileri Gazze’de mümkün olmayan 200’e yakın savaş mağdurunu Ankara ve İstanbul’daki hastanelere getirmişti. Filistinli hastaların tedavi giderlerini ise Sağlık Bakanlığı üstlenmişti.

muhammed_salih_hasta1.jpgMuhammed Salih Ebu Haddaf’ın Gazze’den İstanbul’a uzanan acılı hikâyesi sıradan bir turistik seyahat haber değil. Çünkü o, kafasına isabet eden bir şarapnel parçasının yol açtığı büyük tahribatın tedavisi için ancak halası Kifah Ebu Haddaf’ın refakatinde bir askeri ambulans uçakla Türkiye’ye getirilebildi. Fakat 7 yaşındaki Filistinli çocuğun taşıdığı hayati risk dolayısıyla gereken ameliyat bir türlü gerçekleştirilemedi.

Tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Pendik’teki yerleşkesinde dört aydan bu yana uygulanan tedaviyle ciddi iyileşmeler sağlandıysa da Ebu Haddaf’ın hali hazırda çok önemli ve kalıcı sağlık sorunları var. Doktorları bu süreçte hastanede yapılabilecek bir tedavinin şimdilik mümkün olmadığını ve çocuğun Gazze’ye gidebileceğini ifade ediyorlar. Hem Muhammed Salih hem de ailesi kendilerine gösterilen yakın ilgi ve destekten dolayı Sağlık Bakanlığı ve TİKA personeline müteşekkir olduklarını ifade ediyorlar.

Gazzeli Ebu Haddaf’ın taburcu olup refakatçisi olan halasıyla birlikte Gazze’ye gitmesi gerekiyor. Sorun işte tam da bu noktada beliriyor. Çünkü hastanın nakli ve tedavisi üstlenen TİKA ve Sağlık Bakanlığı yaklaşık iki aydır ambulans uçakla alakalı bir gelişme kaydedemedi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri Muhammed Salih’in ambulans uçakla naklinin ancak bir başka hastanın nakil işlemlerinin bitmesiyle mümkün olabileceğini ifade ediyorlar. Ne var ki, refakatçisi olan halası Kifah hanım, tedavisi şimdilik tamamlanan çocuklarını bir an önce Gazze’ye, ailesinin yanına götürmek istemekte. İşlemler uzadıkça psikolojik sıkıntılara giren aile, TİKA ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden çözümün hızlandırılmasını rica ve talep etmekteler.

muhammed_salih_hasta3.jpg

HABERE YORUM KAT