1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Muhammed Mursi'ye Üç Yıl Hapis Cezası
Muhammed Mursi'ye Üç Yıl Hapis Cezası

Muhammed Mursi'ye Üç Yıl Hapis Cezası

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

31 Aralık 2017 Pazar 10:58A+A-

Mısır'da mahkemenin, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 24 kişinin yargılandığı "yargıya hakaret" davasında, aralarında Mursi'nin de bulunduğu 20 kişinin 3'er yıl hapsine, 5 kişinin ise 30 biner cüneyh (1700 dolar) para cezasına çarptırılmasına karar verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, aralarında Mursi'nin de bulunduğu 20 kişi 3'er yıl hapis, aktivist Ala Abdulfettah'ın da yer aldığı 5 kişi ise 30 biner cüneyh para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca 22 sanığın her birinin Yargıçlar Kulübüne 1'er milyon cüneyh (56 bin dolar), Mursi'nin ise 2 milyon cüneyh (113 bin dolar) tazminat ödemesine hükmetti.

Karara 60 gün içinde itiraz edilebileceği kaydedildi.

Öte yandan, İhvan'ın ve Mursi'nin avukatlarından Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma heyetinin başta Saad el-Ketatni ve Muhammed Biltaci olmak üzere müvekkilleri hakkında verilen karara itiraz edeceğini söyledi.

Abdulmaksud, Mursi ile ilgili karara itiraz konusunda ise "Mursi'nin, yargılamaları anayasaya aykırı gördüğü için" kendisine sorarak ona göre karar vereceklerini aktardı.

Mursi ile 24 kişi 19 Ocak 2014'te mahkemeye sevk edilmiş ve ilk duruşma 23 Mayıs 2015'te görülmüştü.

"Yargıya hakaret" davasında yargılanan 25 isim arasında Mursi'nin yanı sıra Eski Parlamento Başkanı Saad el-Ketatni, Vasat Partisi Başkan Yardımcısı İsam Sultan, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı Muhammed el-Biltaci, eski yargıç Mahmud el-Hudayri , gazeteci Abdulhalim Kandil ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin oğlu Abdurrahman el-Karadavi de yer alıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT