1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhammed Mursî: Müslümanların Yüzakı...
Muhammed Mursî: Müslümanların Yüzakı...

Muhammed Mursî: Müslümanların Yüzakı...

Selahaddin E. Çakırgil, Muhammed Mursi'yi değerlendirdi:

19 Mayıs 2015 Salı 15:24A+A-

Elbette ‘müslümanların yüzakı’ndan söz edildiğinde bunun mefhum-u muhalifinden, ‘müslümanların yüzkarası’ olanların varlığından da  söz edildiği mânâsı çıkar ki bu da yanlış değildir.  Çünkü, uygulamalarıyla Müslümanlar için yüzkarası olan nice rejimler, kişi veya kadrolar  ya da  iktidar sahibleri de vardır..

Bunları ayrı ayrı saymaya gerek yok belki,  ama, sözgelimi IŞİD /DAİŞ gibi örgütler ya da onun yaptıklarını devlet adına ve İslam hesabına 100 yıldır uygulamakta olan Suûd rejimi başta olmak üzere yığınla güç odakları da öyle değil midir?

Gerek cumhurbaşkanı seçilişi ve - gerekse , henüz iktidarı devralışının 11. ayında-  darbeyle indirilip hapsedilişi ve yargılanışı sırasında sergilediği  şahsiyetli ve vakuur tavrıyla bütün Müslümanların yüzakı  örnekler sergileyen Muhammed Mursi, geçen haftalarda 20 yıla mahkûm edilmişken; şimdi de, İkhwan lider ve üyelerinden 100’den fazlasıyla birlikte idâma mahkûm oldu..  Mahkemenin ne kadar düzmece, uyduruk bir mahkeme olduğunu söylemeye gerek bile yok.

Yazının Devamı >>>