1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Muhammed Mursi, 100 Günün Hesabını Verdi
Muhammed Mursi, 100 Günün Hesabını Verdi

Muhammed Mursi, 100 Günün Hesabını Verdi

IMF ile işbirliği konusu hakkında yöneltilen eleştirilere Mursi, ‘’Mısır halkının faiz yemesini kabul etmem’’ dedi.

08 Ekim 2012 Pazartesi 00:48A+A-

Kahire’deki Uluslararası Kahire Stadyumu’nda binlerce kişiye hitap eden Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 100 gün içinde büyük işler başardıklarını belirterek, kaliteli ekmek konusunda yüzde 80, trafik sorununda yüzde 60, çevre temizliği konusunda yüzde 40, yakıt konusunda yüzde 85, güvenliği sağlama konusunda ise yüzde 70 başarı sağladıklarını belirtti. IMF ile işbirliği konusu hakkında yöneltilen eleştirilere ise Mursi, ‘’Mısır halkının faiz yemesini kabul etmem’’ dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, göreve geldikten sonraki 100 gün içinde güvenlik, kaliteli ekmek, çevre temizliği, yakıt, trafik problemi gibi vaatlerini büyük oranda çözdüğünü açıkladı.

Kahire’deki Uluslararası Kahire Stadyumu’nda binlerce Mısırlıya hitap eden Mursi, 100 gün içinde büyük işler başardıklarını belirterek, kaliteli ekmek konusunda yüzde 80, trafik sorununda yüzde 60, çevre temizliği konusunda yüzde 40, yakıt konusunda yüzde 85, güvenliği sağlama konusunda ise yüzde 70 başarı sağladıklarını ifade etti. 2011 yılında bütçe açığının 28.3 milyar dolar olduğunu hatırlatan Mursi, bu yıl ise açığın 21.6 milyar dolar olduğunu kaydetti. IMF ile işbirliği konusu hakkında yöneltilen eleştirilere ise Mursi, ‘’Mısır halkının faiz yemesini kabul etmem’’ dedi. Cumhurbaşkanı Mursi, ‘’Gazze’de yaşayanların haklarını korumak bizim görevimizdir. Bundan geri durmamız mümkün değil. İmkanlarımız ölçüsünde Gazze’de yaşayanlar için elimizden geleni yapıyoruz. Onlara gıda ve ilaç temin ediyoruz, çocuklarına topraklarımızda eğitim imkanı tanıyoruz’’ diye konuştu.

Öte yandan 25 Ocak Devrimi sırasında tutuklananların bir kısmının dosyalarının incelenmesinin ardından serbest bırakıldığını söyleyen Mursi, halen tutuklu olanların ise kısa bir süre içinde serbest bırakılacaklarını dile getirdi. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum