1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Sivil Öldürdü Haberine Nusra'dan Cevap
Muhalifler Sivil Öldürdü Haberine Nusra'dan Cevap

Muhalifler Sivil Öldürdü Haberine Nusra'dan Cevap

Humus’ta geçtiğimiz hafta ard arda patlatılan 2 araç ile ilgili Nusret Cephesi tarafından bir bildiri yayınlandı.

14 Nisan 2014 Pazartesi 13:00A+A-

İran destekli medyada çıkan haberde saldırdıda öldürülenlerin sivil olarak aktarıldığı ve “Kadın ile Çocuklar” vurgusu üzerinden çarpıtıdlığı gözlendi.

Bunun üzerine medyada çıkan haberlere karşılık Nusret Cephesi resmi twiter hesabından bir açıklama yayınlandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’dan servis edilen haber tüm medyada özellikle de İran medyası tarafından sivillere yönelik bir saldırı olarak medyada yer aldı. SANA haber ajansına göre ölen 25 kadın ve çocuğun hiç bir görüntüsü medyada yer almazken yaralı olan 107 kişinin de hiç bir görüntüsüne rastlanılmadı.

Nusret Cephesi’nin resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, saldırının Nusayri denetiminde bulunan Hayyi Kerami el-Levz bölgesinde bulunan Vatan emniyet binasına yapıldığı açıklandı. Yapılan ilk saldırının ardından Nusayri istihbarati ile polislerin toplanması ile birlikte ikinci araçda patlatılarak Nusayri rejime yönelik Humus Emniyet Binası operasyonunu tamamladıklarını açıkladılar.

İşte Nusret Cephesi’ nin dezenformasyon habere yönelik yaptığı açıklama

Nusret Cephesi Bildiri: 482

Humus ta Nusayri nizama bağlı şebihaların merkezinde 2 bombalı araç patlatıldı. Mücahidlere en güzelini vaat eden  ve mümin kullarını ibadete teşvik eden Allah tealaya hamd olsun.

Selat ve salam kıyamete yakın bir zamanda kılıçla gönderilen Resulullah (s.a.v) ailesinin ve ashabının üzerine olsun.

Allah’ u  Teala Nusret Cephesinde ki kardeşlerinize  Humus’ ta Nusayri rejimine bağlı Hayyi Kerami el-Levz bölgesinde şebihaların bulunduğu emniyet vatan savunma  binasına saldırmayı nasip etti.

Humus’ ta şebihaların toplandığı caddede birinci arabayı patlattıktan sonra şebihaların toplanmasından sonra ikinci arabada Allah’ ın yardımı ile patlatılmasıyla onlarca Nusayri askeri onlarca araba  ve binalara zarar verildi.

Olayın Görüntüleri

ikranews-islahhaber.net

1-027.jpg

2-023.jpg

3-023.jpg

4-019.jpg

 

HABERE YORUM KAT