1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler İstihbarat Binasına Yaklaşıyor
Muhalifler İstihbarat Binasına Yaklaşıyor

Muhalifler İstihbarat Binasına Yaklaşıyor

Suriyeli muhalifler Halep’te Hava İstihbarat Binası çevresindeki çatışmalarda rejim güçlerine ait iki tankı tahrip etti, 15 askeri öldürdü. Lübnan'ın doğusunda mültecilerin sığındığı Tufeyl köyüne ise rejim güçleri füze fırlattı.

14 Nisan 2014 Pazartesi 13:04A+A-

Al Jazeera muhabiri, muhaliflerin Halep’te Hava İstihbarat Binası'nın bulunduğu Cemiyyet Zehra mahallelerinde yeni mevziler ele geçirdiğini söyledi. Muhalifler bu mahallede Hava İstihbarat Binası'nın çok yakınındaki Teknik Hizmetler Müdürlüğü ve Suriye Kızılayı binalarını da ele geçirdi.

Al Jazeera muhabiri, muhaliflerin  Cemiyyet Zehra mahallesinde son üç gün içerisinde aralarında rejim askerleri, İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah birliklerinin de bulunduğu yaklaşık yüz kişiyi öldürdüğünü belirtti.  

Suriye uçaklarının Halep’in Şeyh Faris Mahallesi’ne varil bombalı saldırısında ikisi çocuk üç kişi öldü, ondan fazla kişi de yaralandı.

Hama'da zehirli gaz

Hama’nın kırsalındaki Kefer Zita’nın bombalanmasının ardından aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca kişi nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Muhalifler, rejimin tekrar ele geçirmeye çalıştığı Şam-Halep karayolu üzerindeki Kefer Zita ve Temania’ya zehirli gaz içeren bombalar attığını söyledi.

Şam'ın kırsalında çatışmalar 

Suriye rejim askerlerinin ve şebbiha güçlerinin Şam’ın kırsalındaki Duma’yı bombalamasında altısı çocuk 9 kişi öldü, 80 kişi yaralandı. Muhalifler, uzaktan güdümlü bir füze kullanıldığını ve saldırının kentin merkezindeki bir halk pazarını hedef aldığını belirtti.

Suriye Mubaşir Haber Ajansı Muhabiri Bera Abdurrahman Al Jazeera’ye, Suriye uçaklarının Duma’ya varil bombalı saldırılarında ölenlerin sayısının 21’e yükseldiğini ve 60 yaralının olduğunu söyledi. Ölenlerin 7’si çocuk, 5’i kadın. Abdurrahman, Duma’daki hastahanenin bazı çalışanlarının da yaralandığını aktardı.

Suriye savaş uçakları Şam’ın kırsalındaki Dareya, Hamuriye ve Meliha bölgelerine onlarca hava saldırısı düzenledi. Bu bölgelerde muhalifler ile rejim güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Suriye rejim birlikleri muhaliflerin elinde olan bu bölgeleri geri alabilmek için saldırılarına devam ediyor.

Renkus'tan göç

Suriye Televizyonu, rejim birliklerinin Lübnan sınırındaki stratejik Kalemun’da bulunan Renkus bölgesindeki tepeleri ele geçirdiğini söyledi.

Al Jazeera Lübnan muhabiri, Renkus’taki çatışmalardan kaçan yüzlerce ailenin Lübnan’ın doğusundaki Tufeyl köyüne ulaştığını belirtti. Kendilerine yardım ulaştırılamayan aileler sokak aralarında zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Tufeyl Köyü halkı uluslararası müesseselerin acilen yardım göndermesi gerektiğini dile getirdi.

Tufeyl Köyü’ne Suriye’den füze

Mültecilerin sığındığı Lübnan’ın doğusundaki Tufeyl köyüne Kalemun'dan atılan bir füzenin düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.

Hizbullah destekli Suriye rejim güçleri, Çarşamba günü Kalemun bölgesinde muhaliflerin elindeki son yerlerden biri olarak kabul edilen Renkus’u ele geçirmişti. Rejim güçleri şimdi Renkus’un çevresinde muhaliflerin elinde olan yerleri ele geçirmek için çabalıyor.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT