1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Esed’in Saldırılarına Misliyle Cevap Verdi
Muhalifler Esed’in Saldırılarına Misliyle Cevap Verdi

Muhalifler Esed’in Saldırılarına Misliyle Cevap Verdi

Muhalifler, İdlib’in güney kırsalına yönelik düzenlediği ağır saldırılarıyla Soçi mutabakatını bozan rejim güçlerine misilleme yaptı.

16 Kasım 2018 Cuma 15:01A+A-

 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı unsurlar İdlib'in güney kırsalındaki birçok bölgeyi dün geceden itibaren ağır silahlarla vurmaya başladı.

Hama kuzey kırsalındaki Latamina, Marekve, Ziyara ve Sirmaniye bölgelerindeki sivil yerleşim birimlerini ağır silahlarla hedef alan rejim koalisyonuna yönelik muhalifler misilleme saldırıları gerçekleştirdi.

Rejim koalisyonunda en az 14 kişi öldürüldü

Mepa News’in yerel kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, muhalifler, rejim koalisyonunun İdlib ve Hama kırsalındaki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırılara cevaben rejim kontrolündeki bölgeye bir saldırı gerçekleştirdi.

Hama batı kırsalındaki Sirmaniye beldesine bağlı bölgelerde bulunan rejim mevzilerine muhalif grup Ensar el İslam tarafından gerçekleştirilen ani saldırıda Rusya ve İran destekli koalisyondan en az 14 kişi öldü.

Edinilen bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren muhalifler, rejim koalisyonundan çok sayıda silah ve mühimmatı da ele geçirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 17 Eylül'de Soçi'de vardığı mutabakat çerçevesinde İdlib'de 15-20 km derinliğinde oluşturulacak tampon bölgedeki muhalifler ağır silahlarını 10 Ekim itibariyle teslim edilmesi gerekiyordu.

Türkiye tarafından desteklenen bazı muhalif gruplar, belirtilen bölgedeki ağır silahların çekildiğini ifade etmişti.

Soçi'de sağlanan mutabakata rağmen Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri, İdlib ve Hama kırsalındaki sivil yerleşim birimlerine saldırılar gerçekleştiriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT