1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Babül Heva Sınır Kapısını Ele Geçirdi
Muhalifler Babül Heva Sınır Kapısını Ele Geçirdi

Muhalifler Babül Heva Sınır Kapısını Ele Geçirdi

Hatay Cilvegözü Sınırkapısının Suriye tarafında bulunan Babül Heva sınır kapısının muhaliflerin eline geçtiği öğrenildi.

19 Temmuz 2012 Perşembe 18:53A+A-

Esed'in kalbine yapılan saldırı sonrası Suriye ordusu kendi içinde bölündü. Suriye ordusundan ayrıldığı öğrenilen 30 asker Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısı karşısında bulunan Suriye Babül Heva sınır kapısı yakınlarında Suriye ordusuna karşı çatışmaya girdi. Türkiye-Suriye sınırı sıfır noktasında bulunan Türk gazeteci Abdurrahman Dilipak, Timetürk'e açıklamada bulunarak, cereyan eden çatışmanın detaylarını anlattı. Sabah saatlerinde başlayan top seslerinin Türkiye sınır köylerinden duyulduğunu ifade eden Dilipak, "30 kadar tankın çatışması sonucu 20'ye yakın tank telef olurken, çok sayıda askerin öldürüldüğü söyleniyor" dedi. Dilipak ve Timetürk'ün ulaştığı bölge bulunan İHH İnsani yardım Vakfı yetkilileri, "Babül Heva kapısının muhaliflerin eline geçtiği söyleniyor" açıklamasında bulundu.

SABAH EZANINDAN BERİ TOP SESLERİ GELİYORDU

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sabah namazı saatlerinden öğle vakti zamanına kadar top seslerinin duyulduğunu belirten Dilipak, “Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Suriye sınır kapısı olan Babül Heva sınır kapısı yakınında Suriye Ordusuna ait, 30 kadar tankın çatışmaya girdiğini öğrendik” dedi.

Timetürk’e açıklamada bulunan Dilipak, Suriye ordusu askerlerinin kendi aralarında sebebi bilinmeyen bir nedenle çatışmaya girmesi sonucu çok sayıda tankın telef olduğu ve çok sayıda ölüm gerçekleştiğini belirtti.

Çatışma seslerini sabah ezanı saatlerinden öğle vaktine kadar, top seslerini Hatay’ı Reyhanlı ilçesinden duyduklarının altını çizen Türk gazeteci, “Top seslerini birebir duyduk. Yaklaşık 20 tankın telef olduğu ve çok sayıda ölümün gerçekleştiği söyleniyor. Ölü sayısı ya da çatışmanın neden kaynaklandığı konusunda keskin bir bilgiye sahip değiliz. Top sesleri şuan durmuş durumda” şeklinde konuştu.

BABÜL HEVA MUHALİFLERİN ELİNE GEÇTİ

Gazeteci Abdurrahman Dilipak ve bölgede bulunan İHH yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Esed'in ordusundan ayrılıp muhaliflerin safına geçen 30 kadar askerin sabah saatlerinde başlayan çatışması sonucunda Babül Heva sınır kapısının muhaliflerin eline geçtiği, ancak bu bilginin henüz kesin olarak doğrulanmadığı öğrenildi.

Timeturk

HABERE YORUM KAT

1 Yorum