1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhalefet ‘Silahlı Mücadele’yi Tartışıyor
Muhalefet ‘Silahlı Mücadele’yi Tartışıyor

Muhalefet ‘Silahlı Mücadele’yi Tartışıyor

Beşar Esad’a karşı faaliyet yürüten Suriye muhalefeti rejim karşıt stratejiler noktasında bölündü.

08 Ekim 2011 Cumartesi 11:30A+A-

Suriye Ulusal Konsey sözcüsü Besma Kadmanî, Esad rejimine karşı silahlı mücadelenin tekrar düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.

Today’a Zaman’a açıklamalarda bulunan Kadmanî, “bazı grupların silahlı mücadele için çağrı yapmasından kaygı duyuyoruz,” açıklamasını yaptı ve  bu noktada muhalif kesimler arasında ortak bir mutabakatın olmadığının da altını çizdi.

Suriyeli muhalifler geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir araya gelerek Esad rejimine karşı izlenecek yol konusunda çeşitli kararlar almıştı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Baas rejimine karşı silahlı mücadeleye geçilmesi dillendirilmiş ve bunu da ordudan kaçarak muhaliflere katılan firarî askerlerin üstleneceği açıklanmıştı.

Ancak bazı muhalifler Esad rejimine karşı silahlı mücadelenin olmaması gerektiğini dile getiriyor. Suriye ordusundan firar eden ve Esad rejimine karşı Özgür Suriye Ordusu ismiyle silahlı birlik kuran Riad el Es’ad Reuters’a yaptığı açıklamada, Esad rejimine karşı silahlı mücadelenin başladığı ve saldırılarını en yakın zamanda gerçekleştireceklerini açıklamıştı. Es’ad, açıklamasında Esad rejiminin silah olmaksızın devrilmeyeceğini dile getirmişti

HABERE YORUM KAT