1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhalefet Arayışı ve Antikapitalistler
Muhalefet Arayışı ve Antikapitalistler

Muhalefet Arayışı ve Antikapitalistler

Büyüklerinizden ve kendiliklerinizden devraldığınız olumsuzluklara özeleştiri sunmanın ve Müslümanca muhalefet yapmanın dili anarşist söylemler ve kollektivizme öykünmecilik değildir.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 02:23A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

Muhalefet konusunda sözüm, yerel ve küresel ölçekte Batılı sistemin sığınmacısı ve işbirlikçisi olarak Meclis'te muhalefet yapan ulusalcı kitle partilerine (CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye) değil.

Sözüm, Batılı sistemle birlikte varolan zulüm ve haksızlıklara Stalin, Mao dönemlerinden kalan köhne ve iflas etmiş ezberlerle karşı çıkan varoş çocuklarına; ya da 'Greenpeace' ve 'Genç Siviller' gibi liberal yayılmacılığın çer-çöpünü temizlemeye çalışan sözü tantanalı ama özü naif olan muhalif söylemli zengin çocuklarına da değil.

Sözüm, 'yeni sol', 'anarşizm’ veya 'antikapitalizm’ adına muhalif bir heyecan yaratarak kolektifleşmek söylemiyle piyasaya çıkan; ama Dünya Sosyal Formu'nun çırpınışlarından bile bihaber yeni yetmelere; ya da bunalımları ve varoluşçuluk arayışları içinde muhalif form oluşturarak ‘görünür olma bağımlılığı’ ile yaşamak isteyenlere de değil.

Hele hele sözüm, yaygın güç sahibi olabilmek için hududullahı bile bile çiğneyerek dünya istikbârına; yani ABD'ye, AB'ye, İsrail'e -gönüllü olarak ya da Protestanlaşarak- sığınmaya çalışan Fethullah Gülen takımına ve muharref din anlayışına da değil.

Yazının Devamı >>>