1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muhacirliğini Unutup Ensarlık Misyonuna Soyunan 3 Suriyeli Aileyle İftar
Muhacirliğini Unutup Ensarlık Misyonuna Soyunan 3 Suriyeli Aileyle İftar

Muhacirliğini Unutup Ensarlık Misyonuna Soyunan 3 Suriyeli Aileyle İftar

İstanbul Ensarları’ndan bir kardeşimiz Suriyeli 3 aileyle evinde iftar yaptı. İftar sofrasını Suriyeli muhacirlerle paylaşan kardeşimiz duygularını Haksöz-Haber okurları için kaleme aldı:

20 Haziran 2016 Pazartesi 00:59A+A-

Bugün Şam'dan gelen 3 Suriyeli muhacir aile ile iftarımızı açtık. Öncelikle İstanbul Ensarları ve Müslümanlara selam ve duaları vardı.

3 ailenin de ayrı ayrı hikayeleri vardı.

Samer Nora ailesinin baba ferdi Suriye’de. Muhamed’in ailesi 2, Ahmed’in ailesi ise Suriye’de 3 ferdini şehit vermiş.

Biz mi onlara örnek oluyoruz yoksa onlar mı bize, bilemedim. Onlardaki sabır ve teslimiyeti görünce onlardan kendime kattıklarımı anlatamam.

Ailelerin istedikleri bütün İstanbul Ensarlarını iftara davet etmek...

Ailede 15 yaşını geçmiş 6 gencin yakında Suriye’ye geri dönerek PYD-PKK, Esed, Rusya, İran vs. karşı savaşacaklarını öğrendik. Bu da kardeşlerimizin burada kalıcı değil geçici olduklarına, ailelerinin hayatlarını düzene koyup tekrar dönmek üzere geldiklerine dair farkındalık oluşturdu, “Suriyeli erkeklerin alınmaması lazımdı” diyenlerin çok da doğru konuşmadığını gösterdi.

Her yardım faaliyetinde bize yardımcı olmak için çabalayan bu 3 aile aslında muhacirliklerini adeta unutarak ensarlık misyonunu dert edinmesi takdire şayan ayrı bir güzellik. 

img-20160620-wa0001.jpg

HABERE YORUM KAT