1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaberat, Mültecileri Türkiye'ye Karşı Kışkırtıyor!
Muhaberat, Mültecileri Türkiye'ye Karşı Kışkırtıyor!

Muhaberat, Mültecileri Türkiye'ye Karşı Kışkırtıyor!

Suriye’de 14 yıl Emnu’l Askeriye biriminde çalışan eski ajan, Muhaberat’ın mültecileri Türkiye’ye karşı kışkırtmaya çalıştığına dikkat çekti.

08 Şubat 2016 Pazartesi 08:01A+A-

Rusya, İran ve Esed rejiminin son günlerde sivillere yönelik operasyonlarını artırmasıyla Türkiye'ye göç eden mülteci sayısı artıyor. Sınırda binlerce mülteci Türkiye'ye geçmeyi beklerken, Suriye istihbarat servisi el-Muhaberat ajanları boş durmuyor!

***

Yeni Şafak’tan Yılmaz Bilgen’e konuşan 14 yıllık eski istihbaratçı, “Muhaberat'ın Gaziantep, Kilis ve Hatay başta olmak üzere, Türkiye'de birçok hücre evi var. Ajanlar Türkiye içinde ve sınırda Suriye'nin bugünkü durumundan Türkiye'yi sorumlu gösterip 2 milyonu aşkın mülteciyi Türkiye'ye karşı kışkırtıyor.” diye konuştu.

İşbirlikçi İran da Destekliyor

İran'ın bu faaliyetlere destek verdiğini söyeleyen istihbaratçı “Muhaberat ajanları yaklaşık 10 gündür Türkiye sınırına yerleşen mültecileri Türkiye'ye karşı kışkırtmak için kara propaganda yürütüyor. İran, kendine bağlı örgütler ve Esed rejimini destekleyen Türkiye içindeki mihraklar ile Türkiye hükûmetine yönelik provokatif girişimleri destekliyor. Büyük çaplı eylem ve gösterilerle Türkiye'de iç karışıklığı tırmandırmayı hedefliyorlar.” uyarısında bulundu.

Türkiye'ye Sızmaya Hazırlanıyorlar

Türkiye'nin hedef tahtasına oturtulduğuna dikkat çeken istihbaratçı, “Muhaberat uzun yıllardır Türkiye'de örgütlenme faaliyetleri yürütüyor. Gaziantep, Kilis ve Hatay başta olmak üzere Türkiye'de birçok hücre evi bulunuyor. Muhaberat'a bağlı kadınlı-erkekli 4'er kişilik timler kendilerini muhalif gibi gösterip, Suriyeli muhalifler arasında Türkiye'yi kötüleyen söylemler yayıyor. Bu sayede Türkiye'deki 2 buçuk milyonu aşkın Suriyeliyi galeyana getirilip çatışma ortamı hazırlanmaya çalışılıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yalan bildirilerle Türkiye hükûmeti hedef gösteriliyor. Rejim yanlısı yayın yapan Et Suriye ve Sema TV aracılığıyla Suriye'nin içinde bulunduğu durumdan Türkiye'nin sorumlu olduğu yönünde yayınlar yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Türkiye sınırında geçmeyi bekleyen mültecilerin içinde de onlarca Muhaberat ajanı kapıların açılmasıyla Türkiye'ye sızmak için bekliyor.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT