1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muğla'da Mısır Ordusu Protesto Edildi
Muğlada Mısır Ordusu Protesto Edildi

Muğla'da Mısır Ordusu Protesto Edildi

Muğla'da katil Mısır Ordusu tel'in edildi.

16 Ağustos 2013 Cuma 20:57A+A-

Muğla'da Mısır'da darbe yapan ve ardından darbe karşıtı eylemlere tanklarla saldıran Mısır Ordusu protesto edildi. Muğla Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen eyleme Muğla halkından katılım olurken slogan ve tekbirlerle süren eylem okunan basın açıklamasının ardından sona erdi.

1097291_10201183438160958_491875273_o.jpg

1119838_10201171382478509_1824378206_o.jpg

1147531_10201183435560893_338088117_o.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Mısır'daki Katliamı Lanetliyor, Mısırlı Müslümanların Yanında Olduğumuzu İlan Ediyoruz
Yapılan ilk özgür ve şeffaf seçimlerde halkın iradesiyle seçilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 3 Temmuz 2013’te Mısır ordusunun yaptığı darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştır.

Mısır halkı oylarına sahip çıkmış ve tam 45 gündür insanlık tarihinde eşi benzeri görülmedik bir biçimde adeta kefenini giyerek meydanlara koşmuştur. Mısır halkının bu sessiz ve haklı direnişi darbecileri korkutmuş, onları deliye çevirmiştir.

8 Temmuz’da -Mübarek Ramazan ayında- sabah namazını kılan 52 Müslüman’ı katleden Mısır güvenlik güçleri bu sefer çok daha büyük bir katliam yapmış ve tüm Mısır’ı kan gölü haline çevirmiştir.Firavun Ordusu, Adeviyye ve Nahda’da barışçıl gösteriler yapan çoluk - çocuk, kadın-yaşlı demeden binlerce masum insanı katletmiş, on binlerce kişiyi de yaralanmış ve Müslüman Kardeşler’in (İhvan) önde gelen birçok yöneticisini tutuklamıştır.

Halkının güvenliğini sağlaması gereken bir ordu, keskin nişancılarla hiçbir şiddete karışmamış halka pervasızca kurşun sıkmakta, yaralıların tedavi oldukları hastaneleri , camileri dahi yakıp yıkmaktadırlar.

Her fırsatta “demokrasi, hümanizm, insan hakları, medeniyet, çağdaşlık” diyen Batı Devletleri, akıtılan kan Müslüman kanı olunca kör, sağır ve dilsiz olmuşlardır. Ve yine başında Batı işbirlikçileri bulunan Müslüman devletler de tuhaf bir tavırla Mısır’da yapılan bu insanlık suçuna ses çıkarmayarak ortak olmuşlardır.

Değerli kardeşlerim insan kanı bu kadar mı değersizdir? Niçin gözyaşı, kan, sefalet, yoksulluk, yolsuzluk, hukuksuzluk, kardeş kavgası, terör belası hep İslam ülkelerini mesken tutmuştur? Bu soruları sorma ve cevaplarını arama zamanı gelmemiş midir?

Buradan Firavun torunu Sisi ve ortaklarına sesleniyoruz:

Bir gün gelecek yaptığınız bu katliamların hesabını bu dünyada ve öte dünyada mutlaka vereceksiniz. Yapılan bu katliama sessiz kalarak onaylayanlar da bir gün mutlaka bunun hesabını vereceklerdir.

Ey çağın firavunları, atalarınız kadınların karnındaki çocukları bile öldürüp Allah’ın kanunlarına karşı savaş kazanacağını zannetmişti. Ama Allah, Firavun’un düzenini yıkacak Musa’yı(AS) kendi sarayında Firavun’a büyüttürmüştü.

Ey iki yüzlü Amerika, Avrupa, uyandık, uyanıyoruz. Bizi dost olduğunuzu söyleyerek kandıramazsınız artık. İman ettik. KÜFÜR TEK MİLLETTİR. Allah, Hıristiyan ve Yahudileri dost edinmeyin derken biz gevşek davrandık.Bir gün gelecek inşallah içimizde işbirlikçi uşaklar bulamayacaksınız. İşte o gün tüm bu zulümler zalimlerin başında patlayacaktır.
Ey çağlar boyu bir ve beraber olduğumuz Mısırlı kardeşlerimiz; bizleri affedin. Gözyaşı ve duadan başka elimizden bir şey gelmiyor.

Ya Rabbi, Mısır halkı başta olmak üzere; Musa (AS)a yardım ettiğin gibi, Yusuf (AS)a yardım ettiğin gibi, Hz.Muhammed(SAV)e yardım ettiğin gibi tüm Müslümanlara görünmez güçlerinle yardım eyle. Çağdaş Firavunları, Nemrutları, Karunları, Ebu Cehilleri, Ebu Lehebleri yerin dibine batır. Onların oyunlarını boşa çıkar. Kahhar isminle onları kahreyle! YA RABBİ, YA RABBİ! BİZLERE AMELLERİMİZLE DEĞİL MERHAMETİNLE MUAMELE EYLE. YARDIMLARINI BİZLERDEN ESİRGEME! TÜM MÜ'MİNLERİ MUZAFFER EYLE YA RABBİ…

Değerli dostlar ve basın mensupları

Bizler;

Mısır’da yapılan bu insanlık suçunu onaylamıyor ve yüksek sesle yapılan bu katliamları lanetliyoruz.

Politik tavır gereği yarım ağızla bu katliama duyarsız kalanları da kınıyoruz.
“Yaşasın zalimler için cehennem!” diyoruz.

Darbecileri ve ortaklarını lanetliyoruz.

Mısırlı şehitlere Allah’tan rahmet diliyor ve Mısırlı Müslümanları “İnananlar için zafer yakındır.” diyerek Muğla’dan selamlıyoruz.

Muğla Sivil Toplum Kuruluşları

HABERE YORUM KAT