1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Mücahitler Terörist Olarak Gösteriliyor
Mücahitler Terörist Olarak Gösteriliyor

Mücahitler Terörist Olarak Gösteriliyor

Rusya’nın işgali altındaki Çeçenistan’a gerçekleşen heyet ziyaretlerinde işgal gizlenmeye çalışılırken, Çeçenlerin; Rus işbirlikçisi Kadirov yönetiminden memnun olarak mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadığı empoze edilmeye çalışılıyor.

01 Eylül 2011 Perşembe 01:08A+A-

Rusya’nın işgali altındaki Çeçenistan’a gerçekleşen heyet ziyaretlerinde işgal gizlenmeye çalışılırken, Çeçenlerin; Rus işbirlikçisi Kadirov yönetiminden memnun olarak mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadığı empoze edilmeye çalışılıyor. Ziyaretçilere yapılan sunumlarda dikkat çeken bir başka skandal ise Çeçen mücahitlerin "terörist" olarak gösterilme çabası.

HÜSEYİN KULAOĞLU / AKİT

Rusya’nın işgali altındaki Çeçenistan’a Türkiye’den zaman zaman iş adamları, vakıf, cemaat ve dernek yetkilileri ile gazetecilerden oluşan heyetler gidiyor. Bu ziyaretler; Çeçenistan’da yapılan cami ve üniversitelerin açılışlarına katılma adı altında gösteriliyor. Ancak ziyaretlerde, açılışlardan ziyade ülkedeki direnişin bittiği ve Rus işgali altındaki ülkenin huzurlu ve güvenli olduğu empoze ediliyor. Sponsorluğunu Bora İnşaat veya Penta İnşaat’ın yaptığı ziyaretlere davetleri ise gazeteci Seyfullah Türksoy organize ediyor.

ÇEÇENİSTAN’DA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Çeçenistan’da Rus işgalinden kurtulup, tam bağımsız bir ülke olması için mücadele eden gruplar var ve şu anda da savaş devam ediyor. Böyle bir gerçek söz konusuyken, ziyaretlerde özellikle Çeçenistan’ın huzurlu, sakin ve savaşın olmadığı bir ülke olarak gösterilme çabası dikkat çekiyor. Yerli halkın yanı sıra yabancıların da kendilerini Çeçenistan’da güvende hissedebileceği vurgusu rehberler tarafından sıkça yapılıyor. Ancak; cami ve okul açılışlarında güvenliğin sağlanması için görev yapan asker, polis, koruma ve istihbaratçılar haricinde halktan kayda değer bir katılımın olmaması dikkat çekiyor.

MÜCAHİTLERE SÜREKLİ İFTİRA ATILIYOR

Bora İnşaat’ın sahibi Alper Suri ve gazeteci Seyfullah Türksoy’un, zalim olarak bilinen ve Müslümanlara zulmettiği ortaya çıkan Ramzan Kadirov’u gezi sırasında sürekli kahraman gibi anlatması dikkat çekiyor. Heyette bulunan herkese, Rus yanlısı Kadirov’u öven ve Çeçenistan’daki direnişçilere iftira atan ikilinin anlattıkları, belli bir süre sonra bıkkınlık meydana getiriyor. Rusya’nın işgalini onaylamadığı için bu uğurda canını veren mücahitler için ise ‘terörist’ iftirası atan ikili, ayrıca mücahitlerin eroin kaçakçısı, çete ve mafya gibi pis işlere bulaşmış kişiler oldukları iddialarıyla zihinleri bulandırmaya çalışıyor. Direnişçilerin sayılarının da özellikle çok az olduğu ifade edilerek, direnişin kırıldığı imajı pompalanıyor.

TÜRK YETKİLİLERİN İLGİLENMESİNİ İSTİYORLAR

Bütün bunların haricinde ziyaretin en önemli amacı ise Türk devlet yetkililerinin Rus yanlısı Ramzan Kadirov hükümeti ile işbirliği içerisinde olması. Gösterişli camilerin, okulların ve bunlara benzer binaların açılışları yapılırken, Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi başta olmak üzere devlet erkanının açılışlara katılmamasından büyük rahatsızlık duyuyorlar. Önümüzdeki Ekim ayında Bora İnşaat’ın yapımını devam ettirdiği Grozni City’nin açılışına Türkiye’den resmi yetkililerin katılımının sağlanması için özel bir çaba harcanıyor. Kadirov yönetimi ile Türkiye’yi aynı safta buluşturma çabasını ise yine Seyfullah Türksoy veriyor.

KAYA: ÇEÇENİSTAN’DA İŞGAL GERÇEĞİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, uluslararası kamuoyunun savaş yorgunluğu yaşadığını ve bu yüzden Çeçenistan’da yoğunluğu azalmakla birlikte devam eden savaşın görülmediğini söyledi. Çeçenistan’da işgal gerçeğini görmezden gelmenin büyük bir gaflet olduğunu ifade eden Kaya; "Buna paralel olarak da Çeçenistan’da Rus işgalini benimsetme, sevdirme kampanyasının yoğun bir tarzda sürdürüldüğünü görüyoruz. Bunun için pahalı etkinlikler, ziyaretler, siyasi lobi faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Tarihsel olarak Türkiye toplumunun Çeçen halkıyla irtibatlı oluşu ve özellikle de Türkiye’nin geçmişte direnişin güçlü biçimde desteklendiği bir ülke olması nedeniyle işbirlikçi Kadirov yönetiminin gerek Türkiye devletini, gerekse de kamuoyunu etkilemeye yönelik çabalara önem verdiği biliniyor. Türkiyeli bazı firmaların da ticaretlerini büyütmek ve kârlarını maksimize etmek için işgal altındaki Çeçenistan’da her şeyin güllük gülistanlık olduğu yönündeki propagandalara ön ayak olduğunu görüyoruz" dedi.

TÜRKİYE HÜKÜMETİ YETKİLİLERİ İŞGAL VE ZULÜM OLGUSUNA KARŞI DUYARLI OLSUN

Bu noktada gerek Türkiye hükümeti yetkililerinin, gerekse de kamuoyunun işgal ve zulüm olgusuna karşı duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Başkan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeçen halkının bağımsız bir ülkede ve İslami bir yönetim altında yaşama arzusunu tanklarla ezen işgalcilerin suç ortağı Kadirov yönetiminin meşrulaştırılmasına yönelik çabalara hiçbir biçimde katkı sunulmamalıdır. Bunca şehit, bunca gazi, sayısız tutsak ve yurtlarından göç etmek zorunda bırakılmış binlerce Çeçen kardeşimizin içler acısı halini görmezden gelmek, kardeşlik hukukunun ihlali ve bağışlanamaz bir suç olacaktır. Kadirov yönetiminin Çeçenistan’da birtakım açılışlar bahanesiyle Türkiye’den bazı yetkilileri Grozni’ye davet ettiğini duyuyoruz. Yapılmak istenen şey işgali ve işbirlikçiliği sevimli gösterme çabasıdır. Bu aşamada Türkiyeli yetkililerin yapmaları gereken şey ise işbirlikçi yönetimin Türkiye toplumu nezdinde meşrulaştırılmasına katkı sağlamak değil, Kadirov yönetiminden işlediği vahşi cinayetlerin hesabını sormaktır. Hep birlikte Bayram sevincini yaşadığımız bu günlerde herkesi halen ülkemizde çok zor şartlar altında yaşayan binlerce Çeçen mültecinin, yakınları şehit edilmiş, tutsak edilmiş insanların kardeşlerimiz olduğu gerçeğini hatırlamaya çağırıyoruz.” 

Kulaoğlu: Çeçenistan Değil, Sanki Rusya!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum