1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mücadele Etmek İçin Önce Tanımalıyız
Mücadele Etmek İçin Önce Tanımalıyız

Mücadele Etmek İçin Önce Tanımalıyız

​​​​​​​Eğer etrafımızda olup bitenlere dair zihnimiz berraklığını yitiriyorsa ve sağlıklı sonuçlar üretemiyorsak zehirlenme yaşıyoruz demektir. Bu da aklımızın istikametten çıkması anlamına gelir.

12 Aralık 2018 Çarşamba 19:56A+A-

Süleyman Nazlıcan / Haksöz Haber

İnsanoğluna, zamana, mekâna, bilgiye, kültüre, devlete, siyasete, teknolojiye ve bilumum eşyaya dair çabalamaya ve konuşmaya devam ediyoruz… Bütün gayretimiz her şeyi kendimize uydurmak ve görmek istediğimiz noktalara taşımaktır. Kimileri bunu belli yöntemlere göre usulüne uygun yaparken, kimileri ise dağınık, karmaşık ve önüne geldiği şekliyle yapmaya çalışır… Kimilerinin uğraşı netice verirken, kimilerinin ki ise tam bir eziyete, zahmete, kargaşaya ve hezimete dönüşür… Kimileri neyi niçin yaptığını bilirken, kimileri ise bilmediği halde öyle davranmaya çalışır… Kimileri için bu kendini bilmeye dönüşürken, kimileri içinse cehl-i mürekkep haliyle tam bir avuntuya dönüşür…

Bizler ise bugün her ne kadar ifade ettiğimiz karmaşa hali içerisinde olsak ta kendimizi doğru bir zemine taşımak için mücadele etmekle sorumluyuz. Yoksa bu avuntu halinden kurtulmamız mümkün olmayacaktır. Onun için hayatla irtibatlı bütün meselelerde uyanık olmak, net olmak, tutarlı olmak, dolaysız olmak ve aynı zamanda metotlu olmak zorundayız. Eğer etrafımızda olup bitenlere dair zihnimiz berraklığını yitiriyorsa ve sağlıklı sonuçlar üretemiyorsak zehirlenme yaşıyoruz demektir. Bu da aklımızın istikametten çıkması anlamına gelir. Aklımızı istikamet üzerinde tutmak için özenle çalışmalıyız. Aksi takdirde kendimizi inşa edemeyiz. Nitekim kendini inşa etmeyi bilmeyenlerin başkalarını inşa etmeye kalkışmasının sonuçsuz kalacağı da açıktır. Şayet bilinç temelli bir inşa çabası içerisine gireceksek -ki müslümanın yeryüzündeki görevlerinden biri de budur- o halde bu minvalde yapacağımız şeyleri nasıl hayata geçireceğimizi iyi hesap etmek zorundayız.

Yazının Devamı >>>