1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mübarek’in Sekreterinin Oğullarına Yolsuzluktan Hapis Cezası
Mübarek’in Sekreterinin Oğullarına Yolsuzluktan Hapis Cezası

Mübarek’in Sekreterinin Oğullarına Yolsuzluktan Hapis Cezası

Mübarek'in liderliğini yaptığı ve 2011'de feshedilen Ulusal Demokratik Parti'nin Genel Sekreteri Şerif ve oğlu İhab 5'er yıl, diğer oğlu Eşref ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 Mayıs 2016 Pazar 13:45A+A-

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in liderliğini yaptığı ve 2011'de feshedilen Ulusal Demokratik Parti'nin Genel Sekreteri Safvat eş-Şerif ile oğlu İhab 5'er yıl, diğer oğlu Eşref ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AA muhabirinin yargı kaynağından edindiği bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, haksız kazanç sağlamak ve nüfuzunu gayri meşru yönde kullanarak servet oluşturmak suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Şerif ve oğlu İhab hakkında 5'er yıl, gıyabi yargılanan diğer oğlu Eşref hakkında 10 yıl hapis cezası ve 420 milyon cüneyh (yaklaşık 47 milyon dolar) para cezası verdi.

Sanıkların ve avukatlarının duruşmaya katılmadığı, mahkemenin aldığı kararın kesin olmadığı ve sanıkların 60 gün içinde karara itiraz hakkının bulunduğu aktarıldı.

Yolsuzlukları denetleyen "Gayri Meşru Kazanç Soruşturma Heyeti", 26 Ağustos 2012'de Şerif ve iki oğlunu haksız kazanç sağlamak suçlamasıyla ceza mahkemesine sevk etmişti. Soruşturma sonucu Şerif'in farklı kademelerde görevde bulunduğu süre zarfında nüfuzunu kullanarak 300 milyon cüneyh haksız kazanç sağladığı anlaşılmıştı.

Davanın 25 Kasım 2012'de görülen ilk duruşmasında ise Kahire Ceza Mahkemesi, Şerif ve oğlunu 50 bin cüneyh kefaletle serbest bırakmış, Şerif'in 18 ay olan yasal ihtiyati hapis süresinin dolmasına itirazını da kabul etmişti. Mahkeme, 26 Ocak 2016'da da karar için duruşmayı bugüne ertelemişti.

Devrik lider Hüsnü Mübarek'in liderliğini yaptığı Ulusal Demokratik Parti, Nisan 2011'de mahkeme kararıyla feshedilmişti.

HABERE YORUM KAT