1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mübarek'in Beraatını Protesto Edenlere Müdahale
Mübarek'in Beraatını Protesto Edenlere Müdahale

Mübarek'in Beraatını Protesto Edenlere Müdahale

Mısır güvenlik güçleri, başkent Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in beraat kararını protesto eden göstericilere müdahale etti.

01 Aralık 2014 Pazartesi 06:17A+A-

Tahrir Meydanı'nın bitişiğinde yer alan Abdulmunim Riyad Meydanı'nda toplanan grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanan polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

Luksor kentinde de mahkemenin Mübarek hakkında verdiği karara tepki olarak Salahaddin Meydanı'nda düzenlenen gösterilere müdahale eden polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan Dustur (Anayasa) Partisi ve 6 Nisan Hareketi'nin de arasında bulunduğu muhalif güçlerin temsilcileri, düzenledikleri ortak basın toplantısında, devrik lider Mübarek ve bu rejimin sembol isimlerinin yargılanmasını istedi. 

Mısır'da "yüzyılın davası" olarak bilinen ve dün gerçekleştirilen karar duruşmasında mahkeme, "25 Ocak Devrimi sırasında göstericileri öldürmek" iddiasıyla, "hakkında dava açılamayacağı"na karar verdiği Mübarek'in, "İsrail'e doğalgaz satışı yoluyla yolsuzluk yapıldığı" suçlamasından "beraatine", "haksız kazanç sağlama ve rüşvet" davasında ise "zaman aşımına" hükmetmişti.

Mısır Sağlık Bakanlığı, bu kararın ardından ülke genelinde düzenlenen gösteriler kapsamında dün Tahrir Meydanı'nda yaşanan olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT