1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Halep Duyarlılığı
MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Halep Duyarlılığı

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Halep Duyarlılığı

Akademik danışmanlığını Öğretim Elemanı Hatip Erdoğmuş’un yaptığı  Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu gönüllüleri,  Halepli kardeşleri için “Bir Ekmek de Sen Al!” kampanyası başlattılar.

21 Aralık 2016 Çarşamba 20:11A+A-

Gönüllüler  kumbaralarla; sınıflarından, yurtlarından ve çevrelerinden  yardım topladılar. Kampanyaya gösterilen yoğun ilgiden dolayı kısa zamanda 105 torba un toplandı. Topluluk gönüllüleri konuyla ilgili olarak şu duyguları paylaştı:

Salih Zeki Uğur: “ Bizler ümmetin birer ferdi olarak bu tür durumlarda hep yardımlaşmalıyız. Halep’te yaşananlar tüm insanların vicdanını sızlatan bir vahşettir. Ama maalesef insanların çoğu, yaklaşık 6 yıldır Suriye’de yaşanan bu vahşete sessiz.  Bizler topluluk gönüllüleri olarak, Müslüman olmamızın bir gereği olarak, elbette buna sessiz kalamazdık; inandığımız değerler ve vicdanımız bize bunu emrediyordu. Kardeşlerimizle böyle bir kampanya yapmaya karar verdik. Elhamdulillah, umduğumuzdan daha fazla ilgi gördü kampanyamız. Ve Suriye’deki kardeşlerimize desteklerimiz inşallah devam edecek.”

Sena ZORLU: “ Kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını göstermek ve onlara destek olmak için Halep’e Yol Açın konvoyuna katılma imkanım oldu. Orda hayatımda izler bırakan birçok şeye şahit oldum: Her şeyini kaybetmiş, küçücük kardeşlerimin tebessümünü, gözlerindeki ışıltıyı, zalimlere inat hayata sarılmaları… O an dert edindiğim her şeyi bir yana atarak kardeşlerime sarıldım. Ve buruk bir şekilde ayrılırken de onlara söz verdik: Biz hep yanınızda olacağız ve Allah’ın izniyle yarınlar daha da güzel olacak…”

HABERE YORUM KAT