1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. MOSSAD'ın Teknoloji Birim Şefine Suikast İddiası
MOSSAD'ın Teknoloji Birim Şefine Suikast İddiası

MOSSAD'ın Teknoloji Birim Şefine Suikast İddiası

İsrail Teknolojik İstihbarat birimi şefinin El Halil'de öldürüldüğü iddiası, İsrail ve Arap medyasında yer buluyor. Suikastın tarihi belli olmazken, İsrail ve Arap medyasına bu konuyla ilgili haberler bugün sızdı.

17 Nisan 2014 Perşembe 12:23A+A-

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre İsrail Teknolojik İstihbarat Dairesi başkanı, El Halil'de öldürüldü. Arap medyası, Batı Şeria'da öldürüldüğü iddia edilen Mizrahi ile ilgili, tarih vermezken, suikastla ilgili soru işaretleri de cevaplanmadı.

İsrail yönetimi, Teknolojik İstihbarat Dairesi başkanı General Barok Mizrahi'nin öldürüldüğüne dair haberleri doğruladı, ancak operasyonun arkasında kim olduğu hakkındaki sorulara cevap verilmedi. İsrail medyası, "kaliteli" olarak nitelediği operasyonun, Batı Şeria'nın El Halil şehrinde gerçekleştiğini, Mizrahi'nin pusuya düşürülerek öldürüldüğünü iddia ediyor.

Medyada, Lübnan ve Suriye ile Filistin sınırlarındaki dinleme ünitelerinden sorumlu Mizrahi'nin 25 yıldır ordu istihbarat servisinde olduğuna dikkat çekiliyor.

İsrail medyası, cinayet operasyonun çok profesyonelce yürütüldüğünü ve büyük bir lojistik desteğe ihtiyacı olduğunu da belirtiyor.

İsrail ise bu suikastı henüz resmen doğrulamadı.

 

HABERE YORUM KAT