1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MORİTANYA

  4. Moritanya’dan Suriye Devrimine Destek
Moritanya’dan Suriye Devrimine Destek

Moritanya’dan Suriye Devrimine Destek

İslami Reform ve Kalkınma Partisi (RKP) üyelerinden Abdullah Yasir, Moritanya’nın başkenti Novakşot’dan yaptığı açıklamada, “Suriye halkının yanındayız ve Müslümanların hürriyeti için dua ediyoruz” dedi.

24 Mayıs 2015 Pazar 22:56A+A-

Erem Şentürk / Diriliş Postası

İslami Reform ve Kalkınma Partisi (RKP) üyelerinden Abdullah Yasir; “Suriye ve dünyanın başka yerlerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz. Kendi derdine düşmüş bir Moritanyalı olarak benim hatam yüzünden Şam’da, Kahire’de, Urumçi’de, Sudan’da ve Müslümanların yaşadığı diğer topraklarda Müslümanlar’a eziyet ediliyor.Bir Müslüman olarak bu benim hatam. Bize hakkınızı helal edin kardeşlerim. Sizlere sahip çıkamadık.”

 “Dualarımızda, tarlalardan çıkan mahsullerimizde ve denizden aldığımız balıklardaki haklarınızı unuttuk. Biz gaflet uykusuna daldık diye zalimler bebekleri öldürdü. Allah’a, gaflet uykusundan uyanmak için dua ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin ve dünyanın neresinde olursa olsun izzetleri zalimler tarafından çalınmış bütün Müslümanların vebali bizim omuzlarımız üzerinedir” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Suriye’de yardıma muhtaç olan insanlar için yardım kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

MORİTANYA

Bir kuzeybatı Afrika ülkesi olan Moritanya’nın resmi adı Moritanya İslam Cumhuriyeti. Moritanya halkının % 80’ini Arap – Berberi asıldan gelen Morlar yani Moritanyalılar oluşturur. Morlar Fas, Senegal, Mali ve Gambiya’yı içine alan büyük bir alan yayılmışlardır. Arapça’nın kendilerine özel bir lehçesini konuşurlar. Çölün bağrındaki bu Müslüman halk kahramanları, köleliğe karşı verdikleri mücadele ve yetiştirdikleri İslam alimleri ile bilinirler.

HABERE YORUM KAT