1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MORİTANYA

  4. Moritanya'dan İhvan'ın Sağlık Merkezine İzin
Moritanya'dan İhvan'ın Sağlık Merkezine İzin

Moritanya'dan İhvan'ın Sağlık Merkezine İzin

Moritanya makamlarının, dün düzenlenen baskınla kapatılan İhvan'a bağlı sağlık merkezinin, faaliyetlerine devam etmesi yönünde karar verdiği bildirildi.

08 Mart 2014 Cumartesi 14:23A+A-

Morintanya makamlarının, ülkede Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) ait kurumların çalışmalarına son verilmesi kararı kapsamında dün kapatılan Nur Sağlık Merkezi'nin faaliyetlerine devam etmesine izin verdiği bildirildi. 

İhvan'a bağlı Nur Sağlık Merkezi Başkanı Velid Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık merkezinin dün yapılan baskınla kapatıldığını hatırlatarak, "Olaydan sonra sağlık merkezinin görevine devam edebileceğine ilişkin resmi makamlardan tebligat aldık" dedi. 

Ebu Muhammed, "cüzi bir ücret karşılığında binlerce hastaya kaliteli sağlık hizmeti sunmaya çalışan bir sağlık merkezinin hedef alınması karşısındaki şaşkınlığını" dile getirerek, "Merkez, Sağlık Bakanlığı tarafından rutin denetimlere tabi tutuluyor, mali ve idari konularla ilgili raporlar resmi mercilere sunuluyordu" diye konuştu.

Moritanya yönetimi, dün, herhangi bir gerekçe göstermeden İhvan'a ait Müstakbel Davet Eğitim ve Kültür Derneği hakkında kapatma kararı alındığını açıklamıştı. Karar kapsamında başkent Novakşot'taki Nur Sağlık Merkezi ile bir kız Kur'an kursunun da kapatıldığı belirtilmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT