1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Molla: “Esed Rejimi Kumdan Kaledir!”
Molla: “Esed Rejimi Kumdan Kaledir!”

Molla: “Esed Rejimi Kumdan Kaledir!”

Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Molla: “Esed rejimi her an yıkılabilecek kumdan kaledir!”

09 Ekim 2012 Salı 11:55A+A-

Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Yusuf Molla, Esed rejiminin her an yıkabilecek ''kumdan bir kale'' olduğunu belirtti.

Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed'in her geçen saniye güç kaybettiğini söyledi.

Suriye'de halkın yarım asırdır özgür olmadığını ve devrimle birlikte özgürlüğe büyük adımlarla yaklaştığını ifade eden Molla, şöyle devam etti:

''Halkımız az da olsa özgürlüğün tadını aldı. 23 milyon kişi de hayatını kaybetse bu devrimin dönüşü olmayacaktır. Orada binalar yıkık dökük, her yer savaş alanı da olsa, bize, Esed'siz her yer cennet gibi geliyor. Ülkemizdeki devrim asla bir mezhep savaşı değil. Suriye'de zulüm gören Alevi, Sünni, Türkmen, Arap ve Kürtler olduğu gibi zulüm eden Alevi, Sünni, Türkmen, Arap ve Kürtler de var. Bizim devrim zulüm eden ile zulüm görenlerin savaşıdır.''

Suriye tarafından Türkiye'ye düşen havan topu mermilerinin kasıtlı atılmadığını düşündüğünü belirten Molla, ''Esed rejimi her an yıkılabilecek kumdan kaledir. Suriye ordusunun Türkiye ile savaşmayı düşünecek hali yok. Sınırlar çok yakın. Bu toplar gelişi güzel atılıyor ve Türkiye'ye düşüyor. Türkiye'nin cevap vermesi çok doğrudur. Ancak, Türkiye, Suriye ile savaşa asla girmemeli. Suriye halkına destek olmaya devam etmeli, uluslararası kamuoyundaki desteğini sürdürmeli'' diye konuştu.

Geçiş hükümeti önerisini değerlendiren Molla, bu tür şeylerin konuşulmasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. AA

 

HABERE YORUM KAT