1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT TIR'larının Fotoğraflarını Cumhuriyet'e Servis Ettiler
MİT TIR'larının Fotoğraflarını Cumhuriyet'e Servis Ettiler

MİT TIR'larının Fotoğraflarını Cumhuriyet'e Servis Ettiler

MİT TIR'larındaki silahların fotoğrafları Cumhuriyet gazetesine servis edildi. Haber ve fotoğraflar Can Dündar imzasıyla yayınlandı.

29 Mayıs 2015 Cuma 11:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet gazetesi, 19 Ocak 2014 tarihinde ihbar üzerine durdurulan ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait olan TIR'lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatların görüntülerini yayımladı.

Adana Savcılığı'nın yapılan bir ihbar üzerine "silah taşındığı" gerekçesiyle durdurduğu TIR'lara el koyması MİT ve Valilik emrindeki polisler tarafından engellenmiş, büyük gerginlik yaşanmıştı.

Olaydan sonra açılan soruşturma kapsamında; ihbar üzerine TIR'ları durduran jandarmalar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcısı ve 2 savcı tutuklanmıştı. 

Cumhuriyet'e servis edilen görüntülerde, TIR'larda bulunan çelik kutuların içine yerleştirilen karton kutularda ilaçlar olduğu ancak bu kutuların kaldırılmasıyla birlikte, alt tarafa dizilmiş havan, top ve tüfek mermilerinin ortaya çıktığı ifade ediliyor.

***

Cumhuriyet’te yer alan habere göre servis edilen görüntülerde şunlar var:

TIR’ların durdurulmasından sonra, askeri araçların ve jandarmanın, çevreyi kontrol altına aldığı görülüyor. Olay yerine getirilen patlayıcı eğitimi almış köpeklerin havlamaları duyuluyor.

Savcılığın talimatıyla TIR’lara el koyan görevliler, ellerinde eldivenler olduğu halde 3 TIR’daki toplam 6 ayrı çelik konteynırın vidalarını kerpetenlerle sökmeye başlıyor.

Savcının nezaretinde çelik kapaklar açıldığında, altından karton kutular çıkıyor. Üzerinde “Dikkat kırılır” damgası bulunan kutulardaki kolilerde ilaç paketleri olduğu görülüyor. Çoğu antibiyotik olan bu ilaçlar da kameralarca tespit ediliyor.

Kutular kaldırılınca, altına dizilmiş havanlar ortaya çıkıyor. Görevliler çelik kasaları açıp saymaya başlıyor:

3 TIR’daki 6 kasadan, toplam 1000 adet 100mm’lik top mermisi, 50 bin adet makineli tüfek mermisi, 30 bin adet ağır makineli tüfek mermisi (12.7 mm) ve 1000 adet havan mühimmatı çıkıyor ve bunlar kayıt altına alınıyor. (…)

cumhuryet-mit-tirlari-goruntuleri.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum