1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT Tırlarının Durdurulması Davasında İkinci Duruşma Yarın
MİT Tırlarının Durdurulması Davasında İkinci Duruşma Yarın

MİT Tırlarının Durdurulması Davasında İkinci Duruşma Yarın

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen ve gizlilik kararı verilen “Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması”na ilişkin davanın ikinci duruşması, yarın yapılacak.

21 Ekim 2015 Çarşamba 12:39A+A-

Davanın, Yargıtay Ceza Genel Kurulu salonundaki ilk duruşmasına, sanıklar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şişman, Aziz Takcı, Özkan Çokay ve sanık yakınları ile avukatlar katılmıştı.

Duruşmada, son soruşturma kararının okunmasının ardından, avukatlar “heyetin reddi” talebinde bulunmuştu. Heyetin talebi reddetmesi üzerine sanık avukatlarının yaptığı itirazı, Yargıtay 17. Ceza Dairesi karara bağlayacak.

Davanın ilk duruşmasında, sanık avukatlarının tahliye talepleri de reddedilerek, sanıkların tutukluluk hâlinin devamına karar verilmişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, “Davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182/2. maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılması”na oy birliğiyle karar vermişti.

Duruşmaya, yarın devam edilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT