1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT TIR'larında Rütbeli Dalga
MİT TIR'larında Rütbeli Dalga

MİT TIR'larında Rütbeli Dalga

TIR soruşturması generallere uzandı.

28 Kasım 2015 Cumartesi 22:06A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da şüpheli olarak gösterildiği Selam soruşturması çerçevesinde 1-19 Ocak 2014 günlerinde Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili soruşturma kapsamındaki soruşturma generallere uzandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan TIR baskını ve TIR'lardaki malzemelerden numune alınıp kısa bir sürede kriminal analiz raporu alınması ve MİT mensuplarının suç uydurularak dinlemesi olaylarında parmağı olduğu gerekçesiyle Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuarları eski Daire Başkanı Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu hakkında gözaltı kararını aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazan Fidan, üç komutanın ifade için İstanbul Merkez Komutanlığı'nda hazır edilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Adana'da 19 Ocak 2014 günü MİT TIR'larına yapılan baskının ardından Savcı Aziz Takçı dorselerden numune aldırmıştı. Bu numune 22 Ocak günü Ankara Jandarma Kriminal Laboratuarları Amirliği'ne ulaştırılmış bu birim 1 günde 4 sayfalık analiz raporu hazırlamıştı.

Öte yandan Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde çalışan bazı personeller, uyuşturucu ticareti suçu kapsamında yürütülen bir soruşturma içerisine, TIR'larda görevli yapan 7 MİT personelinin telefonlarını eklemiş ve dinleme kararı aldırmıştı.

HABERE YORUM KAT