1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT Tırları Soruşturmasında Müebbet Hapis İstemi
MİT Tırları Soruşturmasında Müebbet Hapis İstemi

MİT Tırları Soruşturmasında Müebbet Hapis İstemi

MİT tırları soruşturmasında eski Adana İl Jandarma Komutanı ve Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

03 Temmuz 2015 Cuma 18:07A+A-

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Alınan bilgiye göre, Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay, 8 Mayıs'ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum