1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Misyonerler Malili Çocukları 1000 Euro’ya Satıyor
Misyonerler Malili Çocukları 1000 Euro’ya Satıyor

Misyonerler Malili Çocukları 1000 Euro’ya Satıyor

Cezayir’e sığınan Malili ailelerin çocukları misyoner cemiyetler tarafından Batılı ailelere satılıyor.

20 Şubat 2013 Çarşamba 14:28A+A-

Mali’deki savaştan kaçıp Cezayir’e sığınan Malili ailelerin çocukları misyoner cemiyetler tarafından 1000 Euro’ya satın alınarak Batılı ailelere satılıyor.

Cezayir İçişleri Bakanlığının misyonerlik çalışmaları yaptığı gerekçesiyle ABD vatandaşlarına ait bir derneğin faaliyetlerini durdurduğu iddia edildi. 

Cezayir’in yüksek tirajlı gazetelerinden El-Haber gazetesinde yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Tamanrasset şehrinde bulunan Malili mülteciler ve Cezayirliler arasında misyonerlik faaliyetinde bulunduğu gerekçesiyle Amerikalılara ait bir derneğin çalışmalarını durdurdu. 

Öte yandan söz konusu derneğin, ülkelerindeki savaştan kaçarak Cezayir’in sınır bölgelerine yerleşen Malililerin çocuklarını para karşılığı yabancı ailelere evlatlık verdiği öne sürüldü. 

Cezayir’deki BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin verilerine göre Fransa destekli Mali ordusunun ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplara düzenlediği saldırılar sebebiyle yaklaşık 1500 Malili Cezayir’e sığındı. 

Almanya’dan Mali’ye 330 Asker

Öte yandan Almanya, Fransa’nın Mali’yi işgalini desteklemek amacıyla 330 askerini bu ülkeye gönderiyor.

AB’nin talebi üzerine Almanya Mali'ye 330 askerini gönderiyor.

Mali’nin Müslüman halkına zulüm etmek ve bu ülkenin zenginliği üzerinde inisiyatif sahibi olmak amacıyla harekete geçen Almanya’nın, 180 askerini Mali’nin kukla yönetimine bağlı askerlerin eğitimi için 150 askerini ise diğer işlerde istihdam edilmesi için göndereceği belirtildi.

Öte yandan Avrupa Komisyonu Başkanı Manuel Barroso, Avrupa Birliğinin Mali’ye yardım için Brüksel’de toplanacağını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT