1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısırlılar Tahrir’de Yürüdü: “Şeriat İstiyoruz!”
Mısırlılar Tahrir’de Yürüdü: “Şeriat İstiyoruz!”

Mısırlılar Tahrir’de Yürüdü: “Şeriat İstiyoruz!”

Mısır halkı, Tahrir Meydanında şeriatın hükümlerinin uygulanmasını talep eden bir gösteri düzenledi. (FOTO)

09 Kasım 2012 Cuma 16:16A+A-

İSMAİL ÇOKTAN / HAKSÖZ-HABER

Mısır’da bugün çeşitli İslami hareketlerin katıldığı ve “Şeriatın Tatbiki Cuması” adı verilen gösteriler yapıldı. Göstericiler çıkarılacak her kanunun İslam kaynaklı olmasını talep etti.

Göstericiler yeni yapılacak Anayasanın mevcut Anayasada 2. Madde olarak yer alan “İslam yapılacak kanunların ilk kaynağıdır” şeklindeki maddeye uygun olarak hazırlanmasını talep ederken gösterilere İhvan-ı Müslimin’e bağlı iktidardaki Hürriyet ve Adalet Partisi ile parlamentonun ikinci büyük partisi Selefi Nur Partisi kurumsal olarak katılmadıklarını ilan ettiler.

Ortadoğu Haber Ajansının verdiği bilgiye göre göstericiler meydanın çeşitli yerlerinde “Ben Anayasanın, ‘İslam şeriatı anayasanın aslıdır ve hiçbir madde önüne geçemez veya ona muhalefet edemez!’ ibaresi taşıyan 2. maddesini tüm anlamlarıyla kabul ediyorum.” yazılı bildiriler dağıttılar.

Bildiride birçok İslami hareketin imzası bulunuyor.

Şeriat ve Adalet İstiyoruz!

Ayrıca meydanın çeşitli yerlerinde “Şeriat uygulansın, fakirlerin hakları korunsun, halk adil servet dağılımı istiyor!” yazılı pankartlar asan göstericiler üzerinde Ömer Abdurrahman’ın resimlerinin bulunduğu “Halk Allah’ın kanunlarının uygulanmasını istiyor” yazılı pankart taşıdı.

Tevhid flamalarının yanı sıra “Sadece kişilerin değişmesini değil rejimin İslami rejime dönüşmesini istiyoruz.”, “85 milyon Müslüman şeriat istiyor” yazılı dövizler de taşıyan göstericiler “Halk Şeriatın Uygulanmasını İstiyor!” “Halk Anayasa Mahkemesi Başkanının İstifasını İstiyor!” “Ey Laik! İslam Yeniden Hükmedecek!” “Şahit Ol Ey Allah’ım! İslam Dönüyor!” şeklinde sloganlar attı.

Gösteriler, içinde Selefi Cephe ve El Bina partisinin de bulunduğu 22 İslami hareketin çağrısıyla tanzim ediliyor.

halk-seriat-istiyor_misir_egypt_tahrir.jpg

halk-seriat-istiyor_misir_egypt_tahrir01.jpg
 
halk-seriat-istiyor_misir_egypt_tahrir02.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum