1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’ın ‘Cumhuriyet Mitingleri’ne Fiyasko Katılım
Mısır’ın ‘Cumhuriyet Mitingleri’ne Fiyasko Katılım

Mısır’ın ‘Cumhuriyet Mitingleri’ne Fiyasko Katılım

Mısır'da eski rejim yanlılarının organize ettiği İhvan ve devrim karşıtı miting hüsranla sonuçlandı. "Mısır'ın cumhuriyet mitingleri"ne katılım beklenenin çok altında gerçekleşti.

25 Ağustos 2012 Cumartesi 00:24A+A-

Mısır'da bu gün Cuma namazından sonra başlayan, "Müslüman Kardeşler'in devleti ele geçirmesini engelleme ve Müslüman Kardeşler ve Muhammed Mursi'yi devirme" gösterileri çerçevesinde Mursi karşıtları Enver Sedat suikastının düzenlendiği Medinet en Nasr'da bölgesindeki Manassa'nın önünde toplandı.

Mübarek yandaşları adına fiyasko olarak nitelendirilen gösterilere katılım oranının oldukça düşük olduğu gözlendi. Göstericilerden bir grup Salah Salim Caddesi üzerinden Başkent Kahire'nin Roksi semtinde yer alan İttihad Cumhurbaşkanlığı Sarayına yürüdü.

Güvenlik güçleri tarafından Tahrir Meydanı yakınlarındaki İçişleri Bakanlığı ve İttihad Sarayına giden yolları kapattı.

Bazı Mısırlı liberaller, devletin Mübarek döneminde olduğu gibi tek parti tarafından yönetilmesine karşı oldukları bu nedenle, bu günki gösterileri fikir özgürlüğü ve gösteri hakkı çerçevesinde değerlendirdiklerini belirtiyor.

Öte yandan Müslüman Kardeşler bu günki gösterilerin Ahmed Şefik tarafından organize edildiğini ve dış destekli olduğunu iddia ediyor.

Tahrir Meydanı'nda yaşanan kısa süreli bir arbedenin dışında her hangi bir şiddet olayı kaydedilmedi.

Mübarek yandaşlarının baltacıları kullanacağı ve bazı devlet birimlerinin ateşe verileceği şeklindeki haberler ülke medyasına geçtiğimiz günlerde sızmıştı.

Akşam saatlerine doğru göstericilerin sayısının artabileceği tahmin ediliyor. Göstericiler Müslüman Kardeşler Cemaatinin lağvedilmesi ve Hişam Kandil Hükümetinin istifa etmesini istiyor.

Katılımın son derece sınırlı olduğu Mısır halkının ilgi göstermediği gösterileri bazı gözlemciler karşı devrim girişimi olarak niteliyor.

Abdullah Aydoğan Kalabalık / Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT