1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’dan İsrail’e Gazze Uyarısı
Mısır’dan İsrail’e Gazze Uyarısı

Mısır’dan İsrail’e Gazze Uyarısı

İsrail’e tepki gösteren Mısır, Gazze’ye saldırması halinde elçiyi çekmekle tehdit etti.

13 Kasım 2012 Salı 19:44A+A-

İsrail-Mısır ilişkileri aşama aşama gerilmeye devam ediyor.

Maariv gazetesi, Mısır’ın, Siyonist rejimi Gazze’ye karşı geniş çaplı bir saldırıya girişmesi durumunda büyükelçisini geri çekmekle tehdit ettiğini yazdı.  

Gazete, son saldırıların ardından Gazze’ye karşı geniş çaplı bir savaşın açılması konusunun işgal ordusu tarafından etraflı bir şekilde değerlendirildikten sonra Netanyahu’ya takdim edilmesine ve bu saldırı için kamuoyu oluşturulmasına rağmen hükümetin Mısır ile ilişkilerin bozulmasından korktuğunu belirtti.

Gazete verdiği haberin devamında, işgal yönetimiyle Mısır arasında ikili görüşmelerin sürdüğünü, işgal tarafının füze saldırılarının devam etmesi durumunda Gazze’ye geniş çaplı bir operasyonun kaçınılmaz olduğunu ilettiğini kaydetti.

Maariv gazetesi daha sonra şu bilgiyi verdi: “Mısır açıkça tehdit edip, geniş çaplı bir saldırı karşısında sessiz kalmayacağını belirtti ve böyle bir operasyonun başlaması durumunda büyükelçisini geri çekeceğini söyledi. Mısır ayrıca, ateşkesi sağlamak için sürdürdüğü çabaların sonucunu görmesi için İsrail’in kendine hakim olmasını istedi.”

***

“Filistin Topraklarını Kurtarmanın Tek Yolu Direniştir”

Öte yandan Heniyye, dün Mısır heyetiyle görüştü…

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin topraklarını kurtarma ve hakları geri almanın tek yolunun direniş olduğunu, İslamî vakıf olan Filistin topraklarından ödün vermenin caiz olmadığını söyledi.
 
Gazze’yi ziyaret eden Mısırlı âlim ve davetçilerden bir grubu dün akşam (12 Kasım Pazartesi) kabul eden Başbakan Heniyye “Düşmanla görüşme ve pazarlıklar bu halka ve davasına ağır yük getirdi. Bu anlaşmaların gölgesi altında yerleşkeler inşa ediliyor, askeri barikatlar kuruluyor ve kuşatma yapılıyor. O nedenle bu toprakları kurtaracak yolun ne olduğunu biliyoruz. O yol direniş yoludur” dedi.

Mısır heyetini Gazze ziyareti nedeniyle tebrik eden Heniyye, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok derin ve tarihi olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Ezher’e girip minberine çıktığımızda Mısır halkının Filistin’e ne kadar sevgi duyduğunu birlikte gördük. Mısırlı kardeşlerimizin yaptığı bu ziyaret, ümmetin iradesini özgürleştirdiğini ve artık sorunlara elini uzattığını gösteriyor. Bunu yapan ümmet geleceğini de belirleyecektir.”

HABERE YORUM KAT