1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'dan Hamas'a Resmi Ziyaret Daveti
Mısır'dan Hamas'a Resmi Ziyaret Daveti

Mısır'dan Hamas'a Resmi Ziyaret Daveti

Mısır İstihbarat Servisinden bir yetkili, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi telefonla arayarak, Kahire'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi için davet etti.

03 Temmuz 2018 Salı 15:11A+A-

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın, Filistinli gruplar arasında uzlaşı meselesi ve Gazze Şeridi'ndeki güvenlik durumu başta olmak üzere bazı konuları görüşmek üzere Mısır'dan resmi davet aldığı bildirildi.

Hamaslı yetkililerden alınan bilgiye göre, Mısır İstihbarat Servisinden bir yetkili, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi telefonla arayarak, Kahire'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi için davet etti.

Görüşmede, son dönemde aksaklıklar yaşanan Filistin uzlaşı dosyası başta olmak üzere çeşitli meseleler ile İsrail'le Gazze Şeridi'nde yaşanan ve her geçen gün şiddetlenen gergin güvenlik durumunun ele alınmasının beklendiği kaydedildi.

Aynı kaynak, söz konusu davetin Hamas tarafından kabul edileceği ve üst düzey resmi bir heyetin Kahire'ye gönderileceğini öngörüyor.

Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi Azzam Ahmed, dünkü basın toplantısında, Filistin uzlaşı dosyasının görüşülmesi için Mısır'ın Filistinli grupları, Kahire'ye ziyaret etmeleri yönünde davet ettiğini belirtmişti.

Filistin topraklarında Hamas'ın Gazze'de yönetime geldiği 2007'den bu yana siyasi bölünmüşlük yaşanıyor. Fetih ile Hamas heyetleri, son olarak Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim 2017'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Buna göre Filistin Uzlaşı Hükümetinin geçen yılın sonunda Gazze Şeridi'nde tüm kontrolü devralması gerekiyordu ancak yaşanan birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle bu tam olarak hayata geçirilemedi.

Kaynak: AA

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT