1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'dan Al Jazeera Çarkı: Kapatılmasını Talep Etmedik
Mısır'dan Al Jazeera Çarkı: Kapatılmasını Talep Etmedik

Mısır'dan Al Jazeera Çarkı: Kapatılmasını Talep Etmedik

​​​​​​​4 Arap ülkesinin Kuveyt aracılığı ile Doha yönetimine 13 maddelik gönderdiği talep listesinde Al-Jazeera TV'nin kapatılmasına yönelik maddenin yer almasına rağmen, Mısır'dan şaşırtıcı bir açıklama geldi.

17 Ekim 2017 Salı 00:10A+A-

Mısır Dışişleri Bakanı "Al-Jazeera TV'nin kapatılmasını kesinlikle talep etmedik. Biz sadece içeriğe olan itirazımızı dile getirdik" dedi.

Mısır'da yayın yapan "ON-E TV" kanalında, ülkenin en popüler sunucularından biri kabul edilen Amr Edib'in programına konuk olan Şukri, "Al-Jazeera TV'nin kapatılmasını kesinlikle talep etmedik. Biz sadece içeriğe olan itirazımızı dile getirdik. Bu şekilde bir içerik Arap veya yabancı hiçbir medya kuruluşunda olmamalıdır" dedi.

TELEPLER YERİNE GELİRSE YENİDEN MASAYA OTURURUZ

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani ile tekrar masaya oturma ihtimalinin söz konusu olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Şukri, "dört ülkenin taleplerinin yerine getirilmesi durumunda, yeni süreci görüşmek üzere Katar yönetimi ile görüşebileceklerini" söyledi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn yönetimleri, 5 Haziran'da "terörü desteklediği" gerekçesiyle Katar’a yaptırımlar uygulamaya başlamış, 22 Haziran'da ise Kuveyt aracılığı ile Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuştu.

Söz konusu listenin altıncı maddesinde, Al-Jazeera TV'nin kapatılması talebi yer almıştı.

 

HABERE YORUM KAT