1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır’daki Katliam Antalya’da Protesto Edildi
Mısır’daki Katliam Antalya’da Protesto Edildi

Mısır’daki Katliam Antalya’da Protesto Edildi

Antalya’da, Mısır’daki askeri cuntanın bu sabah gerçekleştirdiği katliam protesto edildi.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 23:11A+A-

Antalya'da Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle devrilmesi ve akabinde halkın üzerine ateş edilmesi sonucunda şehit olan kardeşlerimiz icin bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını Mısır

Halkıyla Dayanışma Platformu adına Barış Hoyraz okudu.

Açıklamada, darbeye karşı direnen Mısır halkının sabah namazı kılarken üzerlerine ateş açılması sonucunda 100’e yakın insanın hayatını kaybettiği ve binin üzerinde insanın da yaralandığı belirtildi. Ayrıca açıklamada halka karşı gerçekleştirilen bu katliamın Tel’in edildiği ve direnen Mısır halkının yanında olunduğu belirtildi.

Basın açıklaması sırasında “Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvana”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Antalya’dan Mursi’ye Kardeşlere Bin Selam”, “Tevhid Adalet Özgürlük”, Müslüman Uyuma İhvanına Sahip Çık”, sloganları atılarak, tekbirler getirildi.

antalya-misireylem-20130708-1.jpg

antalya-misireylem-20130708-2.jpg

antalya-misireylem-20130708-3.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Mısır Halkına Karşı Yapılan Katliamı Kınıyor ve Direnen Mısır Halkının Yanında Olduğumuzu Belirtiyoruz

Mısır'da bugün sabah namazı esnasında Mısır ordusu katliam yaptı. Kendi verdikleri oylara sahip çıkan Mursi taraftarlarının üzerine kurşun yağdıran ordu, 5'i çocuk 82 kişiyi katletti ayrıca açılan ateş sonucu binin üzerinde yaralı olduğu biliniyor. Mısır'da Mursi'ye destek veren ve darbenin karşısında yer alan halka Muhammed Mursi'nin tutulduğu iddia edilen Cumhurbaşkanlığı Muhafız binası önünde polis ve asker tarafından müdahale edildi. Gerçek mermiler kullanılarak, namaz kılan Müslümanların üzerine açılan ateşte onlarca kişi hayatını kaybetti.  

Sabah namazı kılındığı esnada güvenlik güçleri cemaatin üzerine önce göz yaşartıcı bomba atarken, hemen sonrasında ise gerçek mermilerle ateş açtı. Onlarca şehid ve yüzlerce yaralının olduğu bu katliamı protesto ediyoruz. Meydana gelen bu çirkin saldırı ve katliamdan sorumlu olanlar, Genelkurmay Başkanı sıfatını taşıyan Abdülfettah es-Sisi ve onun destekçileridir. Savunmasız sivil halkın üzerine ateş açan ve halkını katleden Suriye’deki Beşşar Esed gibi Sisi de Mısır halkının üzerine ateş açmıştır.

Ama bizler Antalyalı Müslümanlar olarak Mısır’daki direnen kardeşlerimizin direnişi zaferle sonuçlanana kadar uluslararası katil şebekelerine karşı Mısır Halkının direnişinin yanında olacağımızı haykırıyoruz. Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırının adı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi, askeri cunta ve İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist ve milliyetçi koalisyona ve onların tescilli kanlı ellerine terk edilmek isteniyor.

Varlık sebebi ve görevi ülkesinin güvenliğini sağlamak olan silahlı kuvvetler, İslam coğrafyasındaki alışılagelen şekliyle bir kez daha tarih sahnesine çıkmıştır. Mısır ordusu, seçilmiş meşru yönetime müdahalede bulunarak tarihte lanetle anılacak darbeciliğin bir örneğini daha sergilemiştir.

Mısır Ordusu, halkın seçimlerde Mursi’yi seçerek gösterdiği irade beyanına rağmen kendi halkına karşı bir tavır ortaya koyarak yönetime el koymuştur. Bu, hukuksal hiçbir dayanağı olmayan ve ordunun elindeki silahların potansiyel imha gücünü bizzat halkın iradesine karşı kullanmasıyla ortaya çıkan kabul edilemez bir durumdur. Halkın iradesine rağmen ordunun cumhurbaşkanını azletme ve yerine yeni cumhurbaşkanı atama yetkisi yoktur.

Mısır’da ümmetin iradesine ve seçilen Cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbeyi kesinlikle reddettiğimizi ilan ediyor, barışçıl gösterilere karşı yapılan şiddeti de kınıyoruz. Mısır Asker-Polis Terör Devletinin, başta Müslüman Kardeşler’e üye olanlar olmak üzere barışçıl amaçlı  gösteri yapan göstericilere yaptığı baskıları, öldürmeleri, tutuklamaları, işkenceleri ve basına yapılan susturmaları, karartmaları kınıyoruz.

Tüm Müslüman halkları ve bu konuda duyarlı devlet yönetimlerini Mursi’ye ve Mısır halkına destek olup yardım etmeye davet ederken; diğer taraftan tarihi şanlarla dolu, özellikle son asırda Hasan El-Bennalarıyla, Seyyid Kutuplarıyla, Abdulkadir Udehleriyle, Halid El İslambulileri ile İslam aleminin coğrafyalarında kalplere taht kuran Mısır halkının ve İhvan-ul Müsliminin, Batı uşağı Firavun ordusuna karşı olan haklı direnişlerini destekliyor, bağlılıklarını artırarak şehadet pahasına direnişlerini derinleştirmelerini temenni ediyoruz.

Rabbimiz, zalimlere, bel’amlara ve kâfirlere fırsat vermesin, onların hilelerini boşa çıkarsın ve Müslümanların yardımcısı olsun. Allah ne güzel vekil ve ne güzel yardımcıdır.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum