1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır’daki Katliam Amasya’da Protesto Edildi
Mısır’daki Katliam Amasya’da Protesto Edildi

Mısır’daki Katliam Amasya’da Protesto Edildi

Mısır'daki katliam Amasya’da İslami kuruluşların ortak eylemleriyle protesto edildi.

16 Ağustos 2013 Cuma 17:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da 14 Ağustos Çarşamba Sabahı darbecilerce savunmasız göstericilerin üzerine ateş açılmak suretiyle 4.000 civarında kişinin katledilmesi ve 10.000 civarında kişinin yaralanması Amasya’da İslami kuruluşların ortak eylemleriyle protesto edildi.

16 Ağustos Cuma günü Amasya Beyazıt camiinde kılınan Cuma namazının ardından Mısır şehitleri için Gıyabi Cenaze Namazı kılındı ve yapılan duanın ardından Yeşilırmak yanındaki yoldan topluca Yavuz Sultan Selim Meydanına intikal edildi.

Yavuz Selim Meydanı’nda, Mısır’daki Müslümanların maruz kaldığı saldırı ve katliamı lanetlemek ve darbeye karşı onurlu mücadelelerini sürdüren Mısırlı Müslümanların yanında yer alındığını deklare etmek için İslami kuruluşlarca oluşturulan Amasya Mısır Halkıyla dayanışma platformunca bir basın açıklaması düzenlendi.

Gıyabi cenaze namazı ile meydana intikale ve Yavuz Selim meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Özgür-Der Amasya temsilcisi Serdal Benli yaptığı konuşmada özet olarak şu hususları ifade etti; “Bu günlerde gözümüz kulağımız Mısır’da. Kalplerimiz kardeşlerimiz ile beraber atmaya devam ediyor. Her sabah yeni katliam haberleri ile uyanma endişesi ile uykularımız kaçıyor. Yaşananlar, endişelerimizde haklı olduğumuzu göstermeye devam ediyor. Darbeciler azgınlıkta sınır tanımıyor. Meydanlarda, zulme boyun eğmeyeceklerini haykıranlar, adeta terörist ilan edilerek akıllarımızla dalga geçiliyor. Bu kadar pervasız ve azgınca davranan darbeci güruh, bütün dünyanın gözleri önünde kardeşlerimizi acımasızca katletmeye devam ediyor. Haklı talepleri ve savundukları değerleri uğruna silahsız ve kimseye zarar vermeden eylem yapan kardeşlerimizin daha önce 2 kez sabah vakti katledilmesinin ardından, 14 Ağustos Çarşamba Sabahı ağır silahlar ve keskin nişancılar kullanılarak yeni bir katliam yapıldığı haberi ile güne uyandık. Şu an itibari ile şehit sayısı 4.000’e yaralı sayısı da 10.000’e dayanmış durumda. Bizler bu darbecilerin ve onların yerel-küresel işbirlikçilerinin katliamlarını lanetliyor. Bu eli kanlı katillerin er geç hesap vereceğine inanıyoruz. Başta Suriye ve Mısır olmak üzere küfre karşı direnen tüm kardeşlerimizi selamlıyoruz.”

Konuşmanın ardından Hızır-Der’den Fehmi GİDER tarafından basın açıklaması okundu.

Basın açıklaması esnasında  ''Paşaların tankları susturamaz halkları, Şehitlerin yolu yolumuzdur, şehitlerin kanı zalimleri boğacaktır, Kahrolsun İsrail Kahrolsun ABD, Amasya’dan Mısır’a direnişe bin selam, Müslüman zulme boyun eğmez, Mısır halkı yalnız değildir, Üzülme gevşeme Allah bizimle, Defol Sisi Seninleyiz Mursi'' şeklinde sloganlar atıldı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız!...

dsc00191.jpg

img_1185.jpg

img_1189.jpg

img_1192.jpg

img_1208.jpg

img_1214.jpg

img_1219.jpg

img_1283.jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız!...

  Basın Açıklamasının Tam Metni

BATININ UŞAKLARI EFENDİLERİNE HİZMETTE SINIR TANIMIYOR!

Yaşasın Mısır Müslümanlarının Onurlu Mücadelesi! Kahrolsun Katil Batı ve Uşakları!

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

Bilindiği gibi islam dünyasının kalbi olan Ortadoğu da geçen üç yıllık süreç içinde halkların diktatör yönetimlere karşı başlattığı ayaklanmalar sonucu Mısır, Tunus ve Libya'da diktatörlükler devrilerek halkın İslami iradesi yönetime yansıtılmıştı. Bunlardan biri olan Mısır'da halkın seçimle işbaşına getirdiği Cumhurbaşkanı Mursi 3 Temmuz günü gerçekleştirilen bir askeri darbe ile görevinden ayrılmak zorunda kalmış, ardından bu darbeyi protesto eden halkın üzerine darbecilerce 2 defa saldırılarak 300 civarında müslüman şehit edilmişti.

Buna rağmen susturulamayan, haksız uzlaşma çağrılarına kulak asmayan ve haklarını alana değin  meydanlardan çekilmeyeceği anlaşılan onurlu Müslüman halkın üzerine 14 Ağustos Çarşamba Sabahı ağır silahlar ve keskin nişancılar kullanılarak saldırılmak suretiyle yeni bir katliam yapılmış olup, şu ana kadar ulaşan bilgilere göre şehit sayısı 4.000’e yaralı sayısı da 10.000’e dayanmış durumda. Ölenler ve yaralananlar arasında bebekler, çocuklar, genç kızlar ve erkekler ile kadınlarda mevcut.

Bizler bu katil darbeciler ile onların batılı efendilerinin, yerel ve küresel işbirlikçilerinin tüm bu katliamlarını tüm gücümüzle lanetliyoruz.  Bu eli kanlı katillerin er geç hesap vereceğine, dünyada olmasa bile ahirette yaptıklarının karşılığını mutlaka bulacaklarına gönülden inanıyoruz. Başta Suriye ve Mısır olmak üzere küfre karşı direnen tüm kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Bu vesileyle batılı güçlerin ve onların yerli uşakları olan batılılaşmış halk kesimleri ile kurumların demokrasi ve insan hakları konusunda nasıl ikircikli bir tutum içinde olduklarını, kendi yarattıkları putlarını işlerine yaramadığı zaman nasılda yediklerini bu olaylarda bir kere daha görmüş olduk. Halkın iradesi diyenlerin Mısırda son seçimlerde halkın yüzde 70'nin oyunu almış olan İslami hareketlere ve halka karşı darbe yapmaktan çekinmedikleri ve bundan büyük bir sevinç duyduklarını izledik. Öyle ki, yapılan bu katliamlardan bile sevinç duyduklarını, ellerinden gelse tüm Müslümanları katletmekten zevk duyacaklarını müşahede ediyoruz. Türkiye deki benzer kesimlerin ve kurumların da Mısır darbesi karşısında tutundukları darbeyi temize çıkarıcı tavırları vesilesiyle, Türkiye'de de olmasını canı gönülden arzu ettikleri böyle bir darbe durumunda nasıl davranacaklarını kestirebildiğimiz gibi, daha önce yaşanan Taksim gezi parkı olayları vesilesiyle canlı olarak görme imkanı bulmuştuk.

Mısırda ki tüm darbe süreci ve katliamlara rağmen batı ve yerli batıcılar ikiyüzlülüklerini sürdürmeye devam ediyorlar. Gezi olaylarında etrafı kırıp dağıtan çapulcular için günlük demeçler veren ve Tayyib Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan batılılar, demokratik seçimlerle işbaşına gelmiş ve halkın en az %52'sinin onayını almış bir cumhurbaşkanının askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılmasına ses çıkarmayarak dolaylı destek verirken, yüzlerce silahsız ve savunmasız müslümanın katledilmesine kör ve sağır kalmaya devam ediyor, yapılanlara darbe ve katliam demeden, sanki darbeciler değil Müslüman halk suçlu imiş gibi, her iki tarafa da itidal tavsiye ederek darbecilere zaman ve mevzi kazandırmaya gayret ediyorlar.

Yaşadığımız 3 aylık süreç içinde Türkiye’de Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla yaşananlar ve Mısır’da gerçekleştirilen darbe ve katliamlar, bu olayların arkasında batının bulunduğunu ve İslam dünyasında İslami yöndeki olumlu gerçekleşmeleri durdurmak ve yok etmek istediğini net olarakr ortaya koyuyor. Batı bu amaçlarını gerçekleştirmek için Türkiye’de ve Mısır’da batı aşığı – uşağı kesim ve kurumları kullanırken, bu kesimler böyle bir kullanılmayı zaten dört gözle bekliyorlar.  Bu yerli uşakların efendilerinin gözüne girebilmek ve bir aferin koparabilmek için kendi halklarını gözlerini kırpmadan katledebilecek derecede alçaklaştıklarını, batı aşkının onları kimliksiz ve kişiliksiz birer zavallı piyon haline getirdiğini bu yaşanan olaylar ve katliamlar bize gösteriyor.

Amasya'dan darbe ve katliamların esas sorumlusu olan batılı yönetimler ile onların kuklası olan Mısır askeri cuntasına ve onların tüm destekçilerine bir kez daha sesleniyoruz. Akıttığınız kanda boğulacak, dünya da olmasa bile ahirette mutlaka hesabanı vereceksiniz.  Hemen bu zulümden vazgeçilip, seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Ordu derhal kışlasına çekilerek sorumlu kişiler yargılanmalı ve hak ettikleri cezalara çarptırılmalıdır. Yapılan katliamların her düzeydeki sorumlusu tespit edilip yargılanarak hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılmalıdır. Muhammed Mursi'nin, İhvan-ı Müslimin'in ve onurlu Mısır halkının sonuna kadar yanındayız. Şehitlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Ümmetin kazanımlarının yok olmaması için dayan Mursi, dayan Müslüman Kardeşler, dayan Mısır’ın onurlu halkı diyor, Rabbimizden sabır ve zafer nasib etmesini niyaz ediyoruz.

Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Hızır-Der, Nehir-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İHH Amasya Temsilciliği, Anadolu Gençlik Derneği Amasya Temsilciliği, Alperenler ocağı , Memur Sen, Eğitim Bir Sen, Bem Bir Sen, Toç Bir Sen, Sağlık Sen

MISIR İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyin kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi hamid olan sadece sensin. Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü için kaydeden ve her şeyin hesabını soracak olan ancak sensin. Bizleri senin yücelik ve kudretinin, her şeye gücünün yettiğinin, her an bizi gözetlediğinin ve amellerimizi kaydettiğinin idrakine varanlardan ve bu idrakle yaşayanlardan eyle.

Rabbimiz!

Bu meydanda, senin huzurunda, senin şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için küresel küfür güçleri ve yerli işbirlikçileri tarafından askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılan ve katliama uğratılan Mısır Müslümanlarına olan İslami desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek için toplandık. Bu amelimizi Salih ve şahitliğimizi kabul eyle.

Rabbimiz!

Batı uşağı darbecilerce efendilerine yaranmak için Çarşamba sabahı savunmasız halde iken kurşunlarla ve yakılmak suretiyle katledilerek şehid edilen 2000 civarında çocuk, kadın ve erkeğin şehitliklerini kabul ve mübarek eyle ve onları vaad ettiğin Firdevs cennetleriyle ödüllendir.

Rabbimiz!

Bu saldırı esnasında acımasızca yaralanan ve tedavilerine izin verilmeyen 10 bin civarında yaralıya şifa ve sabır nasib eyle. Onların gaziliklerini kabul ve mübarek eyle ve bu amellerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Bu saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Mısırdaki kardeşlerimizin mücadelesini sonuna kadar sürdürmelerine yardım eyle. Onların ayaklarını haklı mücadeleleri üzere sabit kıl ve onlara açık bir zafer nasip eyle.

Rabbimiz!

Mısırda, Suriyede, Filistinde, Kafkasyada, Doğu Türkistanda, Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri için, bu yolda mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü’minlere ve mücahidlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri sabır ve başlarına gelen musibetlere katlanabilecekleri tevekkül nasip eyle.

Rabbimiz!

Senin yolunda cihad edenlere, yurtlarından sürülenlere, işkence ve eziyete uğratılanlara, şehit edilenlere ecirlerini eksiksiz ver. Onların senin dinini yaşama ve yaşatma uğrundaki bu şahitliklerini ve şehitliklerini kabul et ve bereketlendir.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında; her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi kıl. İslam düşmanlarının, hainlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut bizleri.

Rabbimiz!

Ümmetin zorlu imtihandan geçirildiği bu zorluk günlerinde hepimize yardım et. Ayaklarımızı hak üzere sabit kıl, bizleri dünyada senin taraftarlarından olma izzetiyle, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verme ve sonsuz cennete  kavuşma nimetleriyle nimetlendir.

Subhane rabbike rabbil izzeti amme yesifun, ve selamun alel murselin, velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum