1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır’daki İdam Kararları Van’da Protesto Edildi
Mısır’daki İdam Kararları Van’da Protesto Edildi

Mısır’daki İdam Kararları Van’da Protesto Edildi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkûm edilmesi Van’da düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 22:50A+A-

Mısır’da Sisi Cuntası tarafından Muhammed Mursi, İhvan-ı Muslimin murşidlerinden Muhammed Bedii ve Yusuf El Karadavi’nin aralarında bulunduğu 106 Müslümanın idama mahkûm edilmesi Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

Cuntanın idam kararları ‘İslami Direnişi Yıldıramaz’, ‘İslami Direniş Sisi cuntasına boyun eğmez’, ‘Mısır’da Sisi Arakanda Budist zulmüne son’ protesto dövizlerinin açıldığı açıklamaya birçok STK temsilci ve Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz katıldı.

İnisiyatif adına açıklamayı yapan Recep Karabulak, kararın insanlığa ve hukuka aykırı olduğunu söyleyerek tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet etti.

“Mısır halkı onurlu ve haklı mücadelelerinde yalnız kaldılar”

Mısır’da yaşanan katliamlara Batılı devletlerin ve Arap devletlerinin sessiz kaldığını ve Mısır halkını yalnız bıraktıklarını belirten Karabulak, “Temmuz darbe sürecinde darbe karşıtlarını Rabiatül Adeviye meydanında dünyanın gözleri önünde katleden Sisi cuntası bu katliamlardan sağ kurtulanları da idam kararlerı ile cezalandırmıştır. Karar, bu devlet terörüne karşı çıkanlara da bundan sonrası için adeta gözdağı vermektedir. Bu süreçte ne yazık ki Mısır halkı onurlu ve haklı direnişlerinde yalnız kaldılar. Özellikle Batılı devletler ve bazı Arap devletlerin tutumları, Sisi cuntasını cesaretlendirmiştir.” dedi.

“Batılı devletlerin ikiyüzlülükleri ifşa olmuştur”

Mısır’da verilen idam kararlarıyla Batılı devletlerin ikiyüzlülüklerinin ortaya çıktığını söyleyen Karabulak, “Mısırda dün alınan son karar ülkede yaşanan darbenin hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Bugün, Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam ya da hukuksuz uygulamalar hoş görülebilmektedir. Batılı devletlerini konu Müslümanlar olunca ikiyüzlülükleri hepimizin malumudur.” ifadelerini kullandı.

Karabulak, basın açıklamasının sonunda şunları ifade etti: “Mısır’da darbecilerin, Suriye’de Şebbihaların, Filistin’de Siyonistlerin, Irak’ta ve Kürdistan’da mazlumları katledenlerin cürümlerine karşı yekvücut olmak ümmet bilincinin bir gereğidir.”

Basın açıklaması, kahrolsun Sisi seninleyiz Mursi sloganları ile son bulundu.  (İLKHA)

van-20150518-01-001.jpg

van-20150518-02-001.jpg

van-20150518-03-001.jpg

van-20150518-04-001.jpg

HABERE YORUM KAT