1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır'daki İdam Kararları Van’da Kınandı
Mısır'daki İdam Kararları Van’da Kınandı

Mısır'daki İdam Kararları Van’da Kınandı

“Ölüm kararları sadece hakimler hakimi olan Allah katında alınır”

18 Haziran 2015 Perşembe 03:39A+A-

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Mısır’da cunta mahkemeleri tarafından Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Aralarında Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Muhammed El-Bilteci’nin bulunduğu beş yönetici hakkında cunta mahkemeleri tarafından verilen idam kararları Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

Hz. Ömer Camii avlusunda yapılan basın açıklamasını inisiyatif adına Hayati Beyde okudu. Sık sık tekbir getiren grup ‘Kahrolsun sisi seninleyiz Mursi’, ‘İhvan’a selam direnişe devam’, ‘Paşaların tankları susturamaz halkları’  sloganları attı.

İnisiyatif adına basın açıklaması yapan Hayati Beyde, Mısır halkının darbeyle beraber ağır bedeller ödediğini belirterek, verilen idam kararlarının kaldırılması için tüm İslam ülkeleri yöneticilerinin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Mısır halkı her gün ağır bedeller ödemektedir

 Mısır’da darbe ile birlikte 6 bin kişinin katledildiğini ve halkın ağır bedel ödediğini ifade eden, Beyde, “Mısır’da 3 Temmuz darbesinden sonra, darbeci katil Sisi yanlısı batılı müstekbirlerin desteği ile her türlü katliamı pervasızca işlemeye devam etmektedir. Bu katliamlar her gün yeni bir boyut kazanmakta, Müslüman Mısır halkı her gün daha ağır bedeller ödemektedir. Halkın oyları ile seçilmiş olan Muhammed Mursi ve dava arkadaşları olan İhvan-ı Müslimin cemaatinin yöneticilerini idam etmeye hazırlanıyor.” dedi.

“Ölüm kararları sadece hakimler hakimi olan Allah katında alınır”

Halkların özgürlüğü için milyonlarca şehit verilebileceğini ifade eden Beyde, “Bu idam kararlarını alanlar ve demokrasi putunun arkasına saklanan sahte demokratlar iyi bilmelidir ki, bizler Allah’ın bizlere emrettiği dünyayı özgürleştirme görevimize devam edeceğiz. Tüm insanların özgürce yaşayacağı ve tüm müstekbirlerin zorbaların sesini kısıtlayacağı günlerin özlemi ile milyonlarca şehit vermekten asla kaçınmayacağız. Tüm dünya bunu iyi bilsin ki, ölüm kararları sahte hakimlerce değil, sadece hakimler hakimi olan Allah katında alınır.” şeklinde konuştu.

“İdam Kararları Geçersizdir”

İdam kararlarının tüm dünya halkları nazarında geçersiz olduğunun altını çizen Hayati Beyde, “İyi bilin ki bu idam kararları Mısır halkının tüm dünya halklarının nazarında geçersizdir. Sizler bu zulümlerinize devam ederek ancak kendi sonunuzu hazırlamaktasınız. Bu topraklarda İslam’ın gür sesi yankılandığında, sizleri ne batılı zalim dostlarınız, ne de yerli işbirlikçilerinizi kurtaramayacaktır. Tüm İslam ülkelerinin yöneticileri de iyi bilmelidir ki, bu zulme sessizliğimiz sizleri halkınız nezdinde suçlu kılmaktadır. Derhal bulunduğunuz konumların hakkını verip gerekli adımları atın. Aksi takdirde kendi halklarınız  ve tarih karşısında sorumsuz, hain ve sahte liderler olarak anılacaksınız” diye konuştu.

Basın açıklaması Mursi lehine atılan sloganların ardından son buldu. 

van-20150617-01.jpg

van-20150617-02.jpg

van-20150617-03.jpg

van-20150617-04.jpg

Kaynak: vansiyaseti.com

HABERE YORUM KAT

2 Yorum