1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır'daki İdam Kararları Batman'da Lanetlendi
Mısır'daki İdam Kararları Batman'da Lanetlendi

Mısır'daki İdam Kararları Batman'da Lanetlendi

"Sisi gibi zalimleri, Beşşar gibi kasapları, Maliki gibi despotları ve destekçileri İran’ı ve Suud’u, tüm katil diktatörlerin patronluğunu yapan ABD’yi, İsrail’i, BM’nin 5’li çetesini, Rusya’yı lanetlemeyi sürdüreceğiz."

18 Haziran 2015 Perşembe 13:31A+A-

Haksöz Haber

Çarşamba günü Batman Özgür-Der'in çağrısıyla 17:30’da Atatürk Parkı girişinde basın açıklaması düzenlendi.

Mısır cuntasının İhvan liderlerinin ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de aralarında bulunduğu isimlere hukuksuz yargılamalar sonucu verdiği idam kararlarını kınamak için yapılan açıklamaya ildeki diğer sivil toplum kuruluşlarından temsilci ve gönüllüler de katıldı.

Yapılan basın açıklamasında ilk olarak giriş konuşması yapan Batman Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Sevim yapılan hukuksuz yargılamaların sonucunda idama mahkûm edilen müslümanların bizlerin değerleri olduğunu ve onlara sahip çıkmanın ibadi bir sorumluluk olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Aramıza örülen sınırlara bakmadan Batman’dan kardeşlerimize sahip çıkmanın önemine değinen Sevim, yükselen kirli düşüncelere inat kendi değerlerimizi belirleyenin bizler olmaya devam etmemiz gerektiğini vurguladı.

Ardından basın açıklaması metnini okumak üzere sözü alan Batman Özgür-Der Başkanı Mehmet Şat’ın sözü sık sık atılan tekbirler ve sloganlarla kesildi. Açıklamanın sonunda idama mahkûm edilen sembol isimlerin hepsine selâm göndererek sözü Gültepe Câmî İmamı Muhammed Ali Hoca'ya bıraktı.

Ümmet olma irademizi koruması için ellerini açan Muhammed Ali Hoca’nın yaptığı duygu dolu duanın ardından basın açıklaması son buldu.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

 Değerli kardeşlerim, saygıdeğer basın mensubu arkadaşlar!

  Bugün Mısır darbe cuntasının sözde mahkemelerinin onamış olduğu darbe kararlarını protesto etmek için buradayız. Ve Katil Sisi başta olmak üzere onunla birlikte hareket eden tüm zalimleri ve müstekbir güçleri lanetlemek için buradayız.

  Mursi’nin şahsında İslâm’a ve onun yüce değerlerine sahip çıkan ümmet bilincini taşıyan tüm muvahhit ve mazlum Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız.

  Yeryüzünde küfre karşı direnip, Allah’ın istediği bir yeryüzü düzeni inşa etmek için Batman’dan “Adil Şahitler” olarak zalimlerinin zulmünü lanetlemek ve Müslüman kardeşlerimizin haklı davalarına sahip çıkmak için buradayız.

  Bugün Mısır’ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için darbeci cunta mahkemesi, bir idam kararını ömür boyu hapis cezasına çevirmiş, diğeri ise onamıştır.

  Ayrıca; üç İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulati’nin yanı sıra 106 kişiye geçen ay verilen idam cezaları da onanmıştır. Darbe mahkemesinin aldığı bu hukuksuz kararların tamamını şiddetle lanetliyoruz.

Değerli kardeşlerim;

  Daha dün Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid'e, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlık karşıtı suç işlediği gerekçesiyle verilen idam cezasını onadı. Gördüğünüz gibi dünyanın her tarafında Müslümanlara karşı açılan savaş aynı sadece cephe farklıdır.

  Şüphesiz ki Mursi’ye de Cemaati İslâmî liderine de verilen idam cezaları hukukî değil, siyasî birer karardır.

  Mısır’da şahit olduğumuz şey bir mahkeme kararı, bir yargılama süreci değil, düpedüz sefil bir oyun ve tiyatrodur. Sisi yargıcı sadece İhvan lideri Muhammed Bedii ve seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi değil; yıllardır Siyonistlerin cezaevinde bulunan Hamas komutanlarından Hasan Seleme ve geçtiğimiz yıl Gazze’de şehit edilen Hamas komutanlarından Raid Attar gibi mücahitler hakkında da idam kararı vererek Siyonistlere uşaklık ettiğini ispatlamıştır.

  Bu karar şüphesiz Mısır’da icra olunan hukuksuzluğu, zulmü ortaya koyduğu gibi aynı zamanda Sisi cuntasının çaresizliğini de ifşa etmektedir. Cunta elinden gelen her şeyi yapmış, katliamla, işkenceyle, yasakla, zulümle İhvan’a boyun eğdirmeye, İslami hareketi susturmaya, sindirmeye çalışmış ama başarısız olmuştur. Kardeşlerimiz esir olsa da asla teslim olmamışlardır. Ve şimdi cunta bir türlü boyun eğdiremediği Müslümanların boynuna idam ipini geçirerek teslim almaya çalışmaktadır.

  Oysa Müslümanlar Rableriyle ahitlerine sadıktırlar. Bir kısmı ahdini yerine getirmiş ve şehadete yürümüş, diğerleri de sıralarını beklemektedirler ama asla sözlerinden dönmemişler, dönmeyeceklerdir.

  Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin)  ağır bedeller ödemesine rağmen bugünlere kadar gelebilmeyi başaran ve İslam dünyasında ciddi şekilde etkisi olan bir harekettir.

  Müslüman Kardeşlerin kurucu önderi ve imamı Hasan el-Benna sokak ortasında infaz edildi. Seyyid Kutub ve Abdulkadir Udeh idam edildi. İhvan mensuplarına ağır işkenceler yapıldı. Uzun süreli ağır zindan koşullarında on binlerce Müslüman tutsak edildi. Her türlü yasak ve yasadışı ilan edilmelerle yok edilmek istendi. Ama bu davanın erleri yılmadan mücadele ettiler. Zindanlarda, duruşma salonlarında ve ring araçlarında kafes içinde, hicret diyarlarında ve alanlarda tevhidin sancaktarlığını onurla taşıdılar.

Değerli kardeşlerim;

  Bizler dünyanın bu hukuk tiyatrosu karşısında sessiz kalarak bu kararları desteklemesi ve uşakları olan Sisi’nin arkasında durmalarına hiç şaşırmadık.  Hatta bu idam kararlarının uygulanmasını da dört gözle bekliyorlar.

  Bizler Sisi gibi zalimleri, Beşşar gibi kasapları, Maliki gibi despotları ve destekçileri İran’ı ve Suud’u, ayrıca; tüm katil diktatörlerin patronluğunu yapan ABD’yi, İsrail’i, BM’nin 5’li çetesini, Rusya’yı da lanetlemeyi sürdüreceğiz.

Zillete boyun eğene yazıklar olsun!

İzzete talip olan tüm Müslüman kardeşlerimize selam olsun!

Selam olsun Muhammed Mursiye,

Selam olsun İhvanın genç şehidi Esma’ya ve Babası Muhammed Biltaci’ye,

Selam Olsun Hayrat Şatır’a, Muhammed Bedii’ye ve Muhammed Abdulati’ye,

Ve Selam olsun yeryüzünün her tarafında bu dava için şehit olan dava erlerine.

  Bu vesile ile Batmanlı Müslümanlar olarak bir kez daha İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Mısır halkını ve Müslüman kardeşler teşkilatının haklı davalarını sonuna kadar destekliyoruz.

Mehmet ŞAT

Özgür-Der Batman Şube Başkanı

 

20150617_173453.jpg

20150617_173942.jpg

20150617_174251.jpg

20150617_175141.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum