1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Sisi’nin Polisleri Tarafından Katledilen İhvan Yöneticisi Beraat Etti
Mısır'da Sisi’nin Polisleri Tarafından Katledilen İhvan Yöneticisi Beraat Etti

Mısır'da Sisi’nin Polisleri Tarafından Katledilen İhvan Yöneticisi Beraat Etti

İskenderiye Askeri Mahkemesi, Sisi cuntasının güvenlik güçleri tarafından katledilen İhvan Rehberlik Konseyi üyesi Kemal'in yargılandığı davada beraatine hükmetti.

08 Aralık 2016 Perşembe 20:01A+A-

İskenderiye Askeri Mahkemesi, ekim ayında güvenlik güçleri tarafından öldürülen Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi üyesi Muhammed Kemal'in yargılandığı davada beraatine hükmetti.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye Askeri Mahkemesinde, Amiriye askeri bölgesine yönelik bombalı saldırı suçlamasıyla yargılanan Kemal ve diğer 13 kişi beraat etti.

Temmuz ayında askeri mahkemeye sevk edilen davada savcı, 3'ü firari 14 İhvan üyesini "askeri bölgelere saldırmak, yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmakla" suçlamış, sanıklar ise bu ithamları reddetmişti.

Muhammed Kemal, Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nın kanlı bir müdahaleyle boşaltıldığı 14 Ağustos 2013'ten bu yana arananlar arasında yer alıyordu. Ekim ayında Mısır İçişleri Bakanlığı Muhammed Kemal’in "polisle girdiği silahlı çatışma sonucu öldürüldüğünü" açıklamış ancak, İhvan gözaltına alındıktan sonra kendisiyle irtibat kesilen Kemal'in ölümünden polisi sorumlu tutmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT