1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Mursi'ye "Sayın Cumhurbaşkanı" Diyen Spiker Açığa Alındı
Mısır'da Mursi'ye "Sayın Cumhurbaşkanı" Diyen Spiker Açığa Alındı

Mısır'da Mursi'ye "Sayın Cumhurbaşkanı" Diyen Spiker Açığa Alındı

Mısır resmi televizyon kanalı haber spikeri Şükür hakkında Mursi'ye "Sayın Cumhurbaşkanı" dediği için soruşturma açıldı ve görevinden uzaklaştırıldı.

23 Ekim 2016 Pazar 22:37A+A-

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den "Sayın Cumhurbaşkanı" şeklinde söz eden resmi televizyon kanalı Mısır 1 spikeri Muna Şükür hakkında soruşturma açıldığı ve geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Mısır resmi televizyonu Haber Dairesi Başkanı Halid Mehni yayımladığı yazılı açıklamada, dün "Görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında karar verildi. Yargıtaydan çıkan karar..." yerine, "Sayın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası verildi." ifadesini kullandığı için Muna Şükür hakkında televizyon bünyesinde soruşturma açılacağını belirtti.

Mehni, Şükür'e geçici uzaklaştırma da verildiğini ifade etti.

Şükür ise bugün yaptığı açıklamada, olayın bir hata sonucu gerçekleştiğini, kastı olmadığını vurgulayarak, durumu fark ettiğinde "Görevden alınan Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanarak, haberi sunmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Söz konusu olay, Mısır medyasında ve sosyal medyada yer aldı.

Son dönemde resmi televizyon kanalında birçok spiker hazırlanan haber metninin dışına çıkmıştı.

Yargıtay, dün Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezasına yönelik itirazı reddederek, mahkemenin kararını onaylamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT