1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da İhvan Üyesi 65 Kişinin Mal Varlığına El Konuldu
Mısır’da İhvan Üyesi 65 Kişinin Mal Varlığına El Konuldu

Mısır’da İhvan Üyesi 65 Kişinin Mal Varlığına El Konuldu

Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na (İhvan) üye 65 kişinin mal varlığına ve bazı şirketlere el konulduğu belirtildi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 17:18A+A-

İhvan’ın Mal Varlığını Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 65 kişinin mal varlığına el konulduğu buna ek olarak başkent Kahire’deki bir döviz işletmesi hakkında kapatılma kararı verildiği ve buradaki yaklaşık 1 milyon dolara da el konulduğu kaydedildi.

Kurulun ayrıca Kahire ve İskenderiye’de bulunan emlak, turizm şirketleri ile tedavi merkezlerinden oluşan 12 kuruma da el konulması kararı verdiği bildirildi.

Aralarında inşaat ve ilaç üretim sektörlerinden şirketlerde bulunan 4 şirketin yönetim kurullarının değiştirildiği ifade edildi.

İhvan’a ait oldukları gerekçesiyle daha önce el konulan 110 okula, gelecek eğitim-öğretim dönemine hazırlanmaları kapsamında Eğitim Bakanlığıyla koordinasyon sağlanarak yöneticiler atandığı belirtildi.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013’te, “İhvan’ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması” kararı vermişti. Mahkeme ayrıca İhvan’ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir kurul oluşturulması yönünde karar almış, Ocak 2014’te, İzzet Hamis başkanlığında kurul oluşturulmuştu.

Geçen ocak ayında İhvan’ın Mal Varlığını Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 62 şirkete, bin 125 sivil toplum kuruluşuna, bin 370 kişinin mal varlığına, 105 okula, 43 hastaneye ve döviz işletmesine el konulduğu açıklanmıştı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT