1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Cumhurbaşkanlığı Adayları Reddedildi
Mısır’da Cumhurbaşkanlığı Adayları Reddedildi

Mısır’da Cumhurbaşkanlığı Adayları Reddedildi

Mübarek yandaşı adaylar ile İhvan ve Selefilerin adayı engellendi.

15 Nisan 2012 Pazar 15:19A+A-

İhvan'ın adayı Hayrat el Şatır, Selefi hareketin adayı Hazim Salah ebu İsmail ve Mübarek döneminin istihbarat şefi Ömer Süleyman'ın cumhurbaşkanlığı adaylıkları reddedildi .

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, Müslüman Kardeşler'in adayı Hayrat el Şatır, Selefi hareketin adayı Hazim Salah ebu İsmail ve Mübarek döneminin en güçlü ismi kabul edilen Mübarek'in yardımcılığı ve 18 yıl istihbarat şefliği yapan Ömer Süleyman'ın cumhurbaşkanlığı adaylıklarını reddetti.

Toplam 10 adayın müracaatlarının reddedildiği ilan edildi. Yüksek Seçim Kurumu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada; ' Söz konusu şahsiyetlerin adaylık müracaatları 23 ve 24 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri şartlarına haiz olmadıklarından dolayı engellenmiştir' denildi.

23 adayın resmen müracaat ettiği Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların dosyalarını son üç günden bu yana Yüksek Seçim Kurulu tarafından incelenmekteydi.

Adayların itiraz hakkı bulunduğunu hatırlatan Yüksek Seçim Kurulu Eymen Nur, Murtaza Mansur, İbrahim Ahmed el Ğarib, Ahmed Muhammed Avad, Memduh Kutb, Hüsam Hayrat ve Eşref Barume'nin de müracaatlarının reddedildiğini açıkladı.

Müslüman Kardeşler Hayrat el Şatır'ın adaylığının reddelme ihtimaline karşı Hürriyet ve Adalet Partisi başkanı Muhammed Mursi'yi yedek aday göstermişti.

Şatır'ın adaylığının reddedilmesinin Abdulmunim Ebulfutuh'un oylarını artıracağı tahmin ediliyor

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT