1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Açlık Grevindeki Bir Aktivist Daha Hastanede
Mısır'da Açlık Grevindeki Bir Aktivist Daha Hastanede

Mısır'da Açlık Grevindeki Bir Aktivist Daha Hastanede

Mısır'da darbeden sonra tutuklanan Ala Abdulfettah açlık grevi sebebiyle fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

22 Ocak 2015 Perşembe 23:44A+A-

Mısır’da darbe sürecinde tutuklanan ve sonraki dönemlerde açlık grevine başlayan siyasi aktivist Ala Abdulfettah, Tura Hapishanesi hastanesine kaldırıldı.

Ala’nın kız kardeşi Mona, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kan şekerinin düşmesi nedeniyle ağabeyinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. 78 gündür açlık grevinde bulunan Abdulfettah’ın sağlık durumunun istikrarını koruduğu, ancak bir kaç gün daha hastanede tutulacağı belirtildi.

Abdulfettah, Şura Davası olarak bilinen soruşturma nedeniyle hapishanede tutulduğu için açlık grevine başlamayı kararlaştırmıştı. Mısır’da yapılan darbenin ardından Biblavi hükümeti döneminde yasalaşan gösteri kanununu protesto eden gençler tutuklanmıştı.

Mısır asıllı ABD vatandaşı Muhammed Sultan da geçtiğimiz gün açlık grevi sebebiyle fenalaşmıştı. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafında ağzından kan geldiği görülüyordu.

Bu arada Abdulfettah el Sisi'nin bir süre açıkladığı ve imzaladığı 500’den fazla mahkumun affı ile ilgili karar üzerindeki spekülasyonlar sürüyor. Kimlerin serbest kalacağı hakkında henüz herhangi bir bilgi verilmezken, Mısır medyasında serbest bırakılacakların daha çok İhvan karşıtlarından olacağı öngörüsü hakim.

Mısır’da Müslüman Kardeşler tarafından yapılan açıklamalara göre, Mursi’nin devrilmesinden sonraki süreçte 40 bin kişi tutuklandı. Mısır hapishanelerinde ciddi bir yer problemi bulunuyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT