1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mısır'a Kaçan Suriyeli Bürokrattan İtiraflar
Mısıra Kaçan Suriyeli Bürokrattan İtiraflar

Mısır'a Kaçan Suriyeli Bürokrattan İtiraflar

Suriyeli üst düzey bürokrat: "İstihbarat servisleri protestoların içine ambulansmış gibi girip, göstericilere ateş açıyorlar."

07 Ocak 2012 Cumartesi 15:27A+A-

Suriye’den aralık ayının sonlarında Mısır’a firar eden bir Savunma Bakanlığı mali müfettişi, ülkedeki durumun neredeyse soykırıma kadar vardığını söyledi.

CNN televizyonuna çarpıcı açıklamalarda bulunan Mahmud El Hac Hamad isimli üst düzey bürokrat, tutuklu muhaliflerin, şehirdeki gizli yeraltı cezaevlerine yerleştirildiğini, acımasız saldırılarıyla adından sıkça söz ettiren Esed yanlısı Şebbiha milisleri üyelerine de ayaklanmaları bastırmaları için günde 100 dolar (yaklaşık 185 TL) ödendiğini anlattı.

12’nci katta bulunan ofisinden, tutukluların “otobüslerle elleri kelepçeli ve gözleri bağlı” bir şekilde getirildiğine tanık olduğunu aktaran Hamad, “En dehşet verici olan ise istihbarat servislerinin minibüslerinin üzerinde Suriye Kızılayı amblemi olması. Protestoların içine ambulansmış gibi giriyorlar ve sonra göstericilere ateş açıyorlar.” diye konuştu.

Esed bu ‘insan canavarları’ artık kontrol edemiyor, iş soykırım aşamasına vardı.” diyen Hamad, milis üyelerine günde 100 dolar gibi yüksek ücretler ödenmesi nedeniyle Savunma Bakanlığı dışındaki bakanlıkların bütçesinde yüzde 30’luk bir kesintiye gidildiğini belirtti.

Memurlar için her türlü izin ve seyahatin istihbaratın onayına tabi olduğunu anlatan Hamad “Bu yüzden Kahire’ye oğlumun okul kaydını yaptıracağım bahanesiyle geldim ve tüm ailemi yanıma aldım. Sonra da firar ettiğimi açıkladım.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum