1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Meclis Başkanı Vekilinden Filistin Mesajı
Mısır Meclis Başkanı Vekilinden Filistin Mesajı

Mısır Meclis Başkanı Vekilinden Filistin Mesajı

İsrail'e gaz ihracını engellemeye çalışacağını söyleyen Mısır Parlamentosu Başkanvekili, Filistin'i kurtarmaya söz verdi.

25 Ocak 2012 Çarşamba 10:34A+A-

Mısır Halk Meclisi Başkan Vekili Muhammed Abdülalim Davud, Siyonist işgal rejimine gaz ihraç eden hükümete muhalefet etmeye devam edeceklerini belirterek, devrim parlamentosunun tüm Filistin topraklarını ve Mescid-i Aksa'yı işgalden kurtarmak için çalışacağını söyledi.

Mısır Halk Meclisi'nin 23 Ocak Pazartesi günü yapılan ilk oturumunda konuşan Abdülalim Davud, Mısır Hükümeti'nin Siyonist işgal rejimine gaz ihraç etmeye devam etmesi halinde hükümete muhalefetini sürdüreceğini ifade etti.

1956 ve 1967 savaşlarında hayatını kaybeden 50 bin Mısırlı şehit dosyasının yeninden açılarak soruşturma başlatılmasını isteyen Davud, Siyonist işgal rejiminden de Sina Yarımadası'nı işgal ettiği dönemde yarımadadan çaldığı kaynaklara karşılık tazminat istenmesini talep etti.

Milletvekili Abdülalim Davud daha sonra şöyle konuştu: "Mısır'ın Ümmü'r-Raşraş (Eilat) kenti ve Mescid-i Aksa geri alınana kadar, tüm Filistin toprakları işgalden kurtulana kadar çalışacağıma söz veriyorum."

HABERE YORUM KAT