1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mısır: “Gazze’yi Yardımsız Bırakmayacağız”
Mısır: “Gazze’yi Yardımsız Bırakmayacağız”

Mısır: “Gazze’yi Yardımsız Bırakmayacağız”

Dr. Ali, “Mısır Gazze halkına yardım etmeye devam edecektir. Bu yardım şu anda devam ettiği gibi gelecekte de devam edecektir. Bu İslam âleminin de tavrıdır. Mısır’ın bundan vazgeçmesi mümkün değildir”

31 Ekim 2012 Çarşamba 23:54A+A-

 

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dr. Yasir Ali, Gazze’ye yardımın Mısır’ın görevi olduğunu, Mısır’ın bu konuda ağır davranmayacağını ve bu yardımları askıya almayacağını belirterek, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Gazze halkına yardım için talimatının olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak dün akşam (30 Ekim Salı) yaptığı açıklamada Dr. Ali, “Mısır Gazze halkına yardım etmeye devam edecektir. Bu yardım şu anda devam ettiği gibi gelecekte de devam edecektir. Bu İslam âleminin de tavrıdır. Mısır’ın bundan vazgeçmesi mümkün değildir” dedi.

Gazze'nin yeniden imarı ve Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamak için Mısır’ın yardım elini uzatmaya devam edeceğine dikkat çeken Dr. Ali, “Mısır son zamanda Katar yakıtından 800 bin litrenin geçişine izin vermesiyle şimdiye kadar 25 milyon litreden 6 milyon 800 litrenin geçişini sağlamış oldu” dedi.

FEM 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum