1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Cuntasından Siyonistleri Aratmayan Görüntüler
Mısır Cuntasından Siyonistleri Aratmayan Görüntüler

Mısır Cuntasından Siyonistleri Aratmayan Görüntüler

Mısır cunta ordusuna bağlı askerlerin bayan öğrencilere yönelik uyguladığı gözaltıların anbean görüntüleri ortaya çıktı.

22 Kasım 2014 Cumartesi 12:51A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire’de cunta ordusunun darbe karşıtı gösterilere sahne olan Ezher Üniversitesi'ne düzenlediği baskında birçok bayan öğrenci gözaltına alındı.

3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösteriler sonrası ordunun askeri darbe ile yönetime el koyduğu Mısır'da, darbe karşıtlarının gösterileri ölümler ve gözaltılara rağmen ülke genelinde devam ediyor.

Mısır'da birçok üniversitede yaşanan gözaltıları protesto amacıyla Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla Mısır'ın çeşitli şehirlerinde düzenlenen gösteriler cuma namazı sonrasında da devam etti.

Mısır güvenlik güçlerinin üniversitelere düzenlediği baskınlara ve tutuklamalara karşı gelenler büyük bir gösteriler düzenlendi.

Öte yandan Ezher Üniversitesi kampüsüne giren cunta güvenlik güçlerinin, bayan öğrencilere müdahale ederek birçoğunu tutukladığı o anlara ait görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

Gözaltında yaşananlar ise çevrede bulunan öğrenciler tarafından amatör kamera ile kayda alınırken cunta güvenlik güçlerinin bayan öğrencilere uyguladığı dayak ve şiddet anbean kameraya böyle yansıdı.

misir_gozalti-1.jpg

misir_gozalti-2.jpg

misir_gozalti-3.jpg

misir_gozalti-4.jpg

misir_gozalti-5.jpg

misir_gozalti-6.jpg

misir_gozalti-7.jpg

Kaynak: Islahhaber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum