1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır Cuntası Kocaeli'nde Protesto Edildi
Mısır Cuntası Kocaelinde Protesto Edildi

Mısır Cuntası Kocaeli'nde Protesto Edildi

Mısır’da darbe karşıtı Müslümanlara karşı bugün gerçekleştirilen katliam, Türkiye’nin diğer birçok ilinde olduğu gibi Kocaeli’nde de protesto edildi.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 19:56A+A-

Mısır’da darbe karşıtı Müslümanlara karşı bugün gerçekleştirilen katliam, Türkiye’nin diğer birçok ilinde olduğu gibi Kocaeli’nde de protesto edildi.

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen Müslümanlar İzmit’te bulunan Fevziye Camii’nde önce şehitler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettiler, ardından da Yürüyüş Yolu’nda kitlesel bir basın açıklaması yaptılar.

“Mısır’da Darbenin Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!” yazılı bir pankartın açıldığı eylemde “Zorbalığa Hayır, Mursi’ye Evet!”, Hukuksuzluğa ve Laik Zorbalığa Karşı Diren Mursi, Diren Mısır!”, “İslam Düşmanı Darbecilere Karşı Bütün Ümmet Tek Yürek!” ve “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!” yazılı dövizler taşıyan topluluk sık sık tekbir getirerek askeri cunta aleyhtarı ve İhvan yanlısı sloganlar attı. Gıyabi cenaze namazını Muhammed Doğruyol’un kıldırdığı eylemde Hanzele Yayla da bir dua yaptırdı.

Duaya müteakip Can Osman’ın basın açıklaması metnini okumasını müteakip eylem sona erdi.

Fotoğraf: Betül Saraç

 22648-001.jpg

22649-001.jpg

22650-001.jpg

22651-001.jpg

Basın Açıklaması Metni:

İNSANLIK ONURU MISIR’DA BİR KEZ DAHA AYAKLAR ALTINDA

Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır’da halk iradesine karşı, 03 Temmuz 2013 tarihinde darbe yapan sözde Mısır Ordusu, Müslüman Mısır halkına karşı,  bu sabahın erken saatlerinden itibaren, çok daha şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adeviye ve Nahda Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırılmaktadır.  500’ün üzerinde kardeşimizin şehit olduğu haberleri gelmektedir… Bundan daha da acı ve korkunç olanı ise, doktorların tutuklanması, elektriklerin kesilmesi sonucunda birçok çocuk ve kadının can çekişiyor olmasıdır. Binlerce yaralı Müslüman adeta ölüme terkedilmektedir. Sözde Mısır ordusu, Amerika ve Avrupa Birliği’nden aldığı güçle,  tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı korkunç bir katliam yapmaktadır. Binaların üzerine konuşlandırılan keskin nişancılar ve ağaçların ardına saklanan Sisi’nin Şebbihaları, binlerce insanın üzerine hedef gözetmeksizin ateş etmektedir.

Kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun, bu hali ile bir terör örgütünden farkı yoktur. Ordunun başındaki General Sisi artık sadece bir darbeci değil, aynı zamanda eli kanlı bir canidir. Müslüman bir ülkede, sözde o ülkenin mensuplarından oluşan bir zihniyetin yeni yaralar açması, kan dökmesi ve halkına zulmetmesi kabul edilemez. Seçilmiş bir cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu Firavun zihniyetini lanetleyerek kınıyoruz. Mısır ordusunda yer alan şerefli askerleri istifa etmeye davet ediyoruz. Tüm halkımızı ve dünyayı, Mısır’da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağıyoruz. Darbeci yönetimin uluslararası tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gayri meşru ilan edilmesini istiyoruz. Darbecilere destek olan birtakım Körfez ülkelerini bu ihanetten vazgeçmeleri noktasında uyarıyoruz.

Batı emperyalizmine de buradan sesleniyoruz:

Ey Emperyalist kâfirler! Siz, bu sabahtan itibaren, Mısır cephemizde, ikinci yenilginizi ilan ettiniz. Tüm çabalarınıza rağmen, Müslüman Mısır halkının direniş ve dik duruşunu bozamadınız. Gönderdiğiniz onca elçiye, yaptığınız onca tehdide ve onca şeytani girişiminize rağmen, kendi lehinizde olabilecek hiçbir gelişme elde edemediniz. Sizin artık, yeryüzünde bir daha iktidar olma umudunu ve ümidini yitirmiş bir İblis’ten farkınız yoktur. Müslüman halklara düşen, gerekli bedeli ödemek, adı konulmamış bu savaşı kazanmak ve sonrasında da inşallah, Ademî kazanımlarımızın keyfini çıkarmaktır. Çok az kaldı. Size karşı,  Sabır ve Salât ile mücadelemizi sürdüreceğiz ve kesinlikle zafer Allah'ın ve O’nun cephesinde saf tutanların olacaktır. Müslüman halklar, yalan ve sahtekârlıkla ihdas ettiğiniz işbirlikçi düzenlerinizin üstüne asasını attı ve sizin, göz boyayan rezillikleriniz yok oldu. Müslüman halklar, İbrahimce bir iş yaptılar ve sizin tüm siyasal, sosyal, küresel emperyalist kültürünüze ait putları kırdılar ve baltalarını demokrasinin boynuna astılar. Şimdi siz, onyıllardır Müslüman halklara dayattığınız ve her türlü zulmünüze mazeret olarak ihdas ettiğiniz putunuzu “Demokrasi ve sandık her şey değil ki!” diyerek yerken, Müslüman halklar da, Allah’ın izniyle devrimlerini tamamlayacak ve zenginliklerimize uzanan ellerinizi kıracaktır…

Değerli arkadaşlar! Dik duruşumuzu ve direnişimizi bozmayalım. Batı emperyalizmi şimdi, hassaten Mısır'da ve genel olarak da tüm dünyada, olağanüstü bir şeyle karşılaşacak... Matematikten başka hiçbir ilmi olmayan emperyalizm, kendisini şok edecek, bilmediği bir gerçekle yüz yüze gelecek. Matematiksel değerlerin, gaybî değerler karşısındaki acziyetine hep birlikte şahit olacağız inşallah. Bize düşen de cephemizdeki mevziimizi almak ve birbirimize sımsıkı iman etmek, güvenmektir. Tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyor, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu

HABERE YORUM KAT